Απαράδεκτη επίθεση «αντιεξουσιαστών» σε δημοσιογράφους στην εφημερίδα «Θεσσαλία»

Enosi-Syntakton

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας καταδικάζει την εισβολή 25 και πλέον ατόμων του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου στην εφημερίδα «Θεσσαλία», τα οποία προχώρησαν σε κατάληψη του χώρου του μέσου και επιτέθηκαν στους δημοσιογράφους, τόσο φραστικά όσο και με χειροδικίες.

Για πρώτη φορά συνάδελφοι έρχονται αντιμέτωποι με την ωμή βία, ατόμων που θέλουν να διαμαρτυρηθούν για διάφορα γεγονότα, θέλοντας να δημιουργήσουν εντυπώσεις στην κοινή γνώμη. Αυτή τη φορά όμως με παρεκτροπές, απειλές και άσκηση σωματικής βίας σε ιδιωτικό χώρο και σε βάρος σκληρά εργαζομένων δημοσιογράφων. Τα συγκεκριμένα άτομα ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για την απεργία πείνας κρατουμένων στις φυλακές.
Το πρωτοφανές συμβάν έρχεται ως συνέχεια των επιθέσεων που δέχεται ο κλάδος το τελευταίο χρονικό διάστημα όπως και συνέβη μόλις πριν από λίγες ημέρες με δηλώσεις του νέου Δημάρχου Βόλου.
Το Δ.Σ της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε καλεί τους συναδέλφους να συνεχίσουν να ασκούν απρόσκοπτα το λειτούργημα της ενημέρωσης του κοινού και τον έλεγχο της κάθε εξουσίας. Παράλληλα καλεί όλους του πολίτες να καταδικάσουν το γεγονός.
Η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας δεσμεύεται ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες, προκειμένου να τεθούν προβληματισμοί για το θέμα σε τραπέζι συζήτησης μεταξύ όλων των φορέων που πιστεύουν στην ανεξαρτησία του τύπου.

Υ.Γ. Μόλις σήμερα με νέες δηλώσεις του ο νέος δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος κάνει λόγο για Μέσα Μαζικής Διαπλοκής και εντεταλμένους δημοσιογράφους, χωρίς φυσικά να κατονομάζει επώνυμα. Τον αφήνουμε στην κρίση των πολιτών. Ακόμη αναμένουμε τα στοιχεία που θα δώσει στη δημοσιότητα.

Το Δ.Σ.
της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε