Απάντηση της Παναγιώτας Δριτσέλη στη συντακτική ομάδα της στήλης “ΟΦΙΣ…ΟΦΙΟΦΑΓΟΣ”

“Η πολιτική κριτική είναι ευπρόσδεκτη, η σπίλωση ανθρώπων και χαρακτήρων όχι.”

Δεν συνηθίζω να επανέρχομαι σε δημοσιογραφικές απόψεις ή και σε κριτική που ενδεχομένως μου έχει ασκηθεί κατά καιρούς στην πολιτική μου δράση, όμως σε κάποιες περιπτώσεις όταν οι γράφοντες προσπαθούν να ταυτίσουν την πολιτική μου πορεία με μικροπολιτικές επιδιώξεις, τότε αναγκάζομαι να τοποθετηθώ δημοσίως.

Στις 6 Νοεμβρίου στη στήλη “ΟΦΙΣ” του trikalain αναρτήθηκε άρθρο της συντακτικής ομάδας, στο οποίο υπήρχε αιχμηρή κριτική απέναντί μου, η οποία ευθέως έθιγε την ηθική μου υπόσταση. Στο συγκεκριμένο άρθρο, εν πολλοίς, αμφισβητούνταν η έντιμη ενασχόλησή μου με τα κοινά και συνδέονταν με ιδιοτελή κίνητρα για το προσωπικό μου συμφέρον. Ως προς το αν πλούτησα, λοιπόν, από την πολιτική, η απάντηση είναι μία και είναι ξεκάθαρη. Όχι. Οι δηλώσεις Πόθεν Έσχες μου από το 2012 μέχρι και σήμερα είναι αναρτημένες και δημόσια προσβάσιμες σε όλους. Όπως μπήκα στην πολιτική έτσι ακριβώς βγήκα, γιατί πολύ απλά όλα τα μέσα που διαθέτει το κράτος στους βουλευτές, εγώ τα αφιέρωσα από την πρώτη στιγμή στην υπηρεσία του καθήκοντος, όπως και όφειλα. Είναι κρίμα μετά από 8 χρόνια δημόσιας παρουσίας, να μου προσάπτονται τέτοιες ανακρίβειες που αμαυρώνουν την πολιτική μου σταδιοδρομία.

Ωστόσο, θα ήθελα να τονίσω ότι το ζήτημα δεν είναι μόνο προσωπικό. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως μέσα από αυτού του τύπου την κριτική απαξιώνεται η εμπιστοσύνη στους ίδιους τους θεσμούς της δημοκρατίας. Συνεπώς, η “δολοφονία χαρακτήρων” κι ιδιαίτερα η προσπάθεια διάχυσης στην κοινή  γνώμη της εντύπωσης ότι οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ κινούνται με πολιτική ιδιοτέλεια, και μικροπρεπή πολιτικά κίνητρα δεν θα γίνει ανεκτή. Η στάση μας όλα αυτά τα χρόνια δικαιώνει τους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν ξανά και ξανά. Ας μην προσδοκούν, λοιπόν, ορισμένοι στο πολιτικό μας τέλος, γιατί θα απογοητευτούν.

ΥΓ: Αντιπαρέρχομαι, φυσικά, τα σχόλια του τύπου “δεν κατάφερε να συνδέσει το όνομά της με κάτι σημαντικό για τον νομό” ή “πότε μπήκε στην Βουλή, πότε βγήκε, ένας θεός ξέρει…χαμπάρι δεν πήραμε…” κτλ, διότι αφενός, σ’ αυτά απάντησαν επανειλημμένωςοι χιλιάδες Τρικαλινοί συμπολίτες μας που στήριξαν και εμπιστεύτηκαν τον ΣΥΡΙΖΑ και εμένα προσωπικά σε διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, αφετέρου, διότι οι παλαιοκομματικές λογικές του “κατόπιν ενεργειών μου¨ και της προσωπικής προβολής απέχουν παρασάγγας τόσο  από τη δική μου κοσμοθεωρία όσο και από τον πολιτικό χώρο τον οποίο έχω την τιμή να εκπροσωπώ.