Απάντηση Μουζακιάρη στον Γ. Χονδρό

mouzakiaris 134

Σε απάντηση της δήλωσης του κυρίου Γιώργου Χονδρού, συντονιστή Τμήματος Οικολογίας & Περιβάλλοντος της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έσπευσε να σχολιάσει με τον πιο μικροπολιτικό και αυτιστικό τρόπο την υπουργοποίηση του Κώστα Σκρέκα, θα ήθελα να διευκρινίσω ορισμένα πράγματα.

Αρχικά ο Κώστας Σκρέκας αποτελεί το πρότυπο ενός πολιτικού, ο οποίος πολύ πριν κατέλθει στο στίβο της πολιτικής, εργάστηκε και αποτέλεσε έναν έντιμο επιχειρηματία. Το επιχειρηματικό του μυαλό ήταν αυτό που ανέβασε κατακόρυφα την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, στις οποίες εργάστηκε. Και αυτός ένας σοβαρός λόγος για τον οποίο τον εμπιστεύτηκε ο πρωθυπουργός και του έδωσε το καίριο υπουργείο Ανάπτυξης.

Επίσης ο κύριος Σκρέκας έχει εκδηλώσει μια πετυχημένη και τίμια κοινοβουλευτική δράση σε όλη τη διάρκεια από το 2012, δοκιμάστηκε και τώρα καταξιώθηκε. Η επιλογή δεν ήταν τυχαία. Ο πρωθυπουργός διέκρινε την ικανότητά του, του έδωσε έργο, στο οποίο ο κύριος Σκρέκας ανταποκρίθηκε επάξια. Η υπουργοποίησή του έχει βάθος.

Προτού οποιοσδήποτε αποφασίσει για τους δικούς του λόγους να επιτεθεί σε έναν εκλεγμένο πολιτικό, πρώτα θα πρέπει να έχει υπ’ όψιν ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος της τρικαλινής κοινωνίας τον επέλεξε, ώστε να τον εκπροσωπήσει στο ελληνικό κοινοβούλιο. Για εμάς, κύριε Χονδρέ, η ψήφος του λαού και κάθε κοινοβουλευτική διαδικασία έχουν την υψηλότερη σημασία. Καθώς, κύριε Χονδρέ, η ψήφος του λαού συνεπάγεται τη Δημοκρατία.

Η καχυποψία, η οποία εκφράστηκε από τη δήλωση του στελέχους του Σύριζα, σχετικά με τη δυναμική την οποία θα αναπτύξει ο νέος Υπουργός και τον τρόπο με τον οποίο θα βοηθήσει την τρικαλινή κοινωνία, αποτελεί μέθοδο λαϊκισμού, η οποία στόχο έχει να περιγράψει με απόλυτη σύγχυση και ψεύδη κάθε θετική κίνηση, η οποία πραγματοποιείται για τον τόπο μας.

Επίσης, αντί να ασχολείστε ελαφρά τη καρδία με έναν αναγνωρισμένο πολιτικό και νυν υπουργό τεράστιας σημασίας χαρτοφυλακίου, προτιμότερο θα ήταν να ασχοληθείτε με την παρουσίαση των δικών σας ικανοτήτων σχετικά με την πολιτική, καθώς και με την έως τώρα πορεία σας. Καθώς εμείς, κύριε Χονδρέ, αυτό αποκαλούμε διαφάνεια και με βάση αυτό αξιολογούνται οι επιλογές του πρωθυπουργού. Εμείς αλήθειες θέλουμε…

Πείτε μας τώρα εσείς με ποιο κριτήριο θα σας εμπιστευτούν οι τρικαλινοί πολίτες, «με το να λέτε σήμερα έτσι και αύριο αλλιώς;»
«Άλλα να λέει ο ένας και άλλα ο άλλος;»

Επίσης δε θα μπορούσα να μην αναφερθώ στη μομφή, την οποία ο κύριος Χονδρός, επιχειρεί μέσα από τη δήλωσή του σχετικά με τη θετική στάση του κυρίου Σκρέκα απέναντι στον νυν Πρύτανη του ΕΚΠΑ, κύριο Θεόδωρο Φορτσάκη. Συγνώμη, κύριε Χονδρέ, που δεν μπορούμε να επιτρέψουμε περαιτέρω τις καταλήψεις, τις οποίες οι συνδικαλιστές και οι φοιτητές-συνδικαλιστές σας, χρησιμοποιούν ως όπλο εκφοβισμού για να σταματήσει κάθε νόμιμη και διαφανής διαδικασία εντός του πανεπιστήμιου. Συγνώμη, που θέλουμε να πετύχουμε την πρόοδο των πανεπιστημίων μας και την τιμωρία κάθε παρασιτικής σκέψης, η οποία καθιστά τη νόμιμη λειτουργία των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων αδύνατη.

Δυστυχώς κάποια πράγματα δεν αλλάζουν και δε θα αλλάξουν ποτέ. Ευχαριστούμε που με τις δηλώσεις σας κατανοούμε πόσο πίσω έχει μείνει η πολιτική σας σκέψη.
Νίκος Μουζακιάρης
Πρόεδρος ΝΟΔΕ Τρικάλων

.