Απ. Τσαντίλας: Το νέο νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια των παιδιών κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση

Για το νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια των παιδιών που ψηφίστηκε από την βουλή, μίλησε το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣτάθμιση και τον Δημήτρη Παδιό, ο έγκριτος νομικός των Τρικάλων Απόστολος Τσαντίλας.

Ο κ. Τσαντίλας επισήμανε πως το νομοσχέδιο σαφώς και κινείται προς την σωστή κατεύθυνση, μιλώντας για ένα γενναίο βήμα που έγινε πάνω σ΄ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα, γιατί πλέον ο νόμος δίνει την δυνατότητα στο παιδί να περνάει χρόνο και με τους δύο γονείς, κάτι που σε πολλές περιπτώσεις δεν ίσχυε πριν, όταν ο γονέας που ασκούσε την επιμέλεια (συνήθως η μητέρα) αρνιόταν για διάφορους λόγους την επαφή του παιδιού με τον πάτερα του.

Πλέον το ίδιο το παιδί θα ερωτάται και θα αποφασίζει για την επαφή του και με τους δύο γονείς εφόσον αυτό είναι εφικτό και γενικά θα συνεκτιμάται η γνώμη του από το δικαστήριο. Βέβαια θα πρέπει και οι δύο γονείς να ενισχύουν με τον τρόπο τους την επαφή του παιδιού με τον άλλο γονέα και στην προκειμένη περίπτωση, το παιδί θα μπορεί να περνάει χρόνο ίσο με το 1/3 του συνολικού χρόνου, με τον γονέα που δεν μένει μαζί.

Ο έγκριτος νομικός των Τρικάλων αναφέρθηκε και στην περίπτωση των «κόκκινων δανείων», όπου θα δίνεται με κυβερνητική ρύθμιση η ευκαιρία σε οφειλέτες του δημοσίου να κάνουν εξωδικαστική διαπραγμάτευση μετην δυνατότητα ρύθμισης του οφειλόμενου ποσού ως και 240 δόσεις. Από 1ης Ιουνίου επίσης, επανέρχεται το μέτρο των πλειστηριασμών, κάτι που βρίσκει σε ευθεία αντίθεση μεγάλη μερίδα πολιτών και κοινωνικών φορέων.