Ανυπολόγιστη οικονομική ζημιά για τις Τρικαλινές επιχειρήσεις λόγω κορονοϊού

Τεράστια οικονομική καταστροφή και ανυπολόγιστη ζημιά στην κίνηση και τις εισπράξεις, μετρούν τις τελευταίες ημέρες εκατοντάδες Τρικαλινές επιχειρήσεις, όπως και σε όλη την χώρα, λόγω της σταδιακής αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Μπορεί ακόμα στα Τρίκαλα να είμαστε «καθαροί» από το κορονοϊό, αυτό όμως δεν σημαίνει πως τόσο τα καταστήματα εστίασης (καφετέριες, ταβέρνες, μπαρ κλπ.), όσο και τα εμπορικά καταστήματα δεν γνωρίζουν κάθετη πτώση από πλευράς τζίρου και κίνησης πελατών, αφού όπως όλα δείχνουν ο κόσμος αρχίζει πλέον να φοβάται για την εξάπλωση του ιού.

Στα μεγάλα ξενοδοχεία της Καλαμπάκας και του ορεινού όγκου, υπάρχουν μέχρι τώρα πολλές ακυρώσεις κρατήσεων από επισκέπτες του εξωτερικού αλλά και του εσωτερικού, με τους περισσότερους απ’ αυτούς να ματαιώνουν το ταξίδι τους ή να το μεταθέτουν για αργότερα, όταν τα πράγματα θα έχουν ηρεμήσει αρκετά.

Σημαντικό κεφάλαιο σε όλα τα παραπάνω είναι και οι ακυρώσεις των σχολικών εκδρομών, με ότι αυτό συνεπάγεται για το νομό μας (ακυρώσεις σε διαμονή, διατροφή, διασκέδαση κλπ.).

Πολλοί είναι οι επαγγελματίες που ζητάνε επιτακτικά έκτακτα μέτρα στήριξης από την πολιτεία, ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν οικονομικά και να αντέξουν αυτό το μεγάλο οικονομικό πλήγμα.

Προς το παρόν τα πάντα είναι ρευστά και κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα με την εξάπλωση του κορονοϊού. Ας ελπίσουμε οι καιρικές συνθήκες το επόμενο διάστημα να συμβάλουν στην σταδιακή εξαφάνιση του, γιατί αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο η οικονομική ζημιά των Τρικαλινών επιχειρήσεων θα πάρει ανυπολόγιστες διαστάσεις.