Αντίθετος σε αίτημα του Μητροπολίτη Χρυσόστομου ο Δημοτικός Σύμβουλος Στέφανος Βαβύλης

Την αντίθεση του σε αίτημα του Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσοστόμου, σχετικά με την διάθεση εκ μέρους του Δήμου Τρικκαίων εξέδρας, την συμμετοχή της δημοτικής φιλαρμονικής και την  τακτοποίηση της οδού Στρατηγού Σαράφη, σε λιτανευτική πομπή  για την ιερή εικόνα της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας, που θα πταγματοποιηθεί στις 4 Δεκεμβρίου στα Τρίκαλα, εξέφρασε ο Δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Στέφανος Βαβύλης, σε συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας ζωής, στην οποία είναι μέλος.

Με post που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο ίδιος αιτιολογεί γιατί είναι αντίθετος στο αίτημα του Δεσπότη:

«Ανεξαρτήτως των προσωπικών μου θρησκευτικών πεποιθήσεων, αντιλαμβάνομαι απόλυτα την έννοια και την ανάγκη της πίστης. Προσωπικά όμως, διαχωρίζω την πίστη από την εκκλησία. Γιατί η πίστη είναι μια κατάσταση προσωπική και εσωτερική, η οποία μπορεί να εκφράζεται και να εξωτερικεύεται με διάφορους τρόπους στην προσωπική σφαίρα του καθενός. Η εκκλησία από την άλλη είναι αυτή που εκμεταλλεύεται την πίστη δια πολλαπλά οφέλη.
Ήρθε λοιπόν προς συζήτηση σήμερα στην επιτροπή ποιότητας ζωής η αίτηση του μητροπολίτη της ιεράς μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών Χρυσοστόμου με αιτήματα την τοποθέτηση εξέδρας στην κεντρική πλατεία, τη συμμετοχή της φιλαρμονικής του Δήμου Τρικκαίων και τακτοποίηση της οδού Στρατηγού Σαράφη προκειμένου να γίνει δέηση την 4η Δεκεμβρίου για ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ της ιεράς και χαριτοβρύτου εικόνας της παναγίας της ιεροσολυμίτισσας. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τα προβλήματα που υπάρχουν εδώ. Πρώτον, ο κανονισμός του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων για την για τους κοινόχρηστους χώρους ορίζει ότι στον ίδιο φορέα δεν θα δίνονται πάνω από δύο άδειες τον χρόνο, αριθμός ο οποίος από ότι με ενημέρωσαν έχει ξεπεραστεί ήδη για φέτος. Δεύτερον το να οργανώνεις δέηση με τέτοιους πανηγυρικούς τύπους για ένα αντίγραφο μιας εικόνας ή για ένα κάστανο – συγγνώμη αν σας θίγω – είναι ειδωλολατρία. Τρίτον, σε κάποιο σημείο πρέπει να σταματήσει αυτή η υπερβολική και προσβλητική στους έχοντες αντίθετες πεποιθήσεις εκδήλωση της λατρείας της εκκλησίας σε ό,τι θεωρεί άξιο λατρείας. Δεν υπάρχει λόγος ούτε να στηθεί εξέδρα, ούτε να έρθει η φιλαρμονική για ένα αντίγραφο μίας εικόνας.
Αυτά τα έθιξα στην επιτροπή ποιότητας ζωής. Τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής επέλεξαν να ψηφίσουν αντίθετα με τον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου, που οι ίδιοι είχαν διαμορφώσει το 2015, και έδωσαν την άδεια στην εκκλησία επιδεικνύοντας ουσιαστικά για άλλη μία φορά προνομιακή μεταχείριση.
Υ.Γ. Η επιλογή των πεζών γραμμάτων αντί των κεφαλαίων έγινε εκούσια».