Αντίστροφη μέτρηση για τα self test και στο… βάθος άνοιγμα σχολείων

Την Παρασκευή θα ανακοινώσει η κυβέρνηση το πλήρες σχέδιο για τα self test, τα οποία από την επόμενη εβδομάδα θα βρίσκονται στα φαρμακεία, ανακοίνωσε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, στο «φόντο» των ανακοινώσεων για μικρές «ανάσες» εν μέσω της κορύφωσης του τρίτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Παρουσιάστηκε χθες από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό ‘Ακη Σκέρτσο και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου Ανάκαμψης το Εθνικό Σχέδιο Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης ‘Ελλάδα 2.0’», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ξεκινώντας την εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Αφορά στην αξιοποίηση κοινοτικών πόρων, επιχορηγήσεων και δανείων 32 δισεκ. ευρώ που θα κινητοποιήσουν επιπρόσθετα ιδιωτικά κεφάλαια 25 δισεκ. ευρώ. Θα προσθέσει στην αναπτυξιακή διαδικασία της χώρας πόρους που φθάνουν τα 57 δισεκ. ευρώ, θα αυξήσει το ΑΕΠ κατά 7 μονάδες εντός της επόμενης εξαετίας και φιλοδοξεί να δημιουργήσει επιπλέον 200.000 νέες θέσεις εργασίας».

cnn.gr