Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: Το δεύτερο κύμα κορονοϊού ίσως είναι ακόμη μεγαλύτερο

«Το δεύτερο κύμα του κορονοϊού ίσως είναι ακόμα μεγαλύτερο», προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει να εφησυχάζουμε και πως ο «κορονοϊός είναι ακόμη μαζί μας».

Μιλώντας στον ANT1, o επίκουρος καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών δήλωσε ότι «υπάρχουν κάποιοι σπινθήρες ανά την επικράτεια, τους οποίους πρέπει να κατασβέσουμε».

Όπως είπε, «αυτό το μήνυμα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλη την κοινωνία, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας ίσως θα είναι ακόμη μεγαλύτερο».

Ο κ. Παναγιωτακόπουλος επισήμανε ότι το ενδεχόμενο δεύτερου κύματος κορονοϊού είναι υπαρκτό, ωστόσο, εμφανίστηκε αισιόδοξος. «Θέλω να πιστεύω ότι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε και πως θα κάνουμε αυτό που πρέπει για να αποφύγουμε τα χειρότερα…».

Αναφορικά με τα εισαγόμενα κρούσματα κορονοϊού ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ δήλωσε ότι «οι έλεγχοι γίνονται με έναν αλγόριθμο, δεν γίνονται τυχαία.. Ελέγχονται περισσότερο οι ταξιδιώτες που αποτελούν υψηλής πιθανότητας κρούσματα.. Οι υπόλοιποι είναι χαμηλής πιθανότητας, όχι μηδενικής..».

liberal.gr