Αντιπαράθεση θέσεων και επιχειρημάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Το θέμα της ίδρυσης και λειτουργίας των ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα, απασχόλησε, μεταξύ άλλων, το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων, κατά την αποψινή του συνεδρίαση.

Στην αρχή της συνεδρίασης, η «Λαϊκή Συσπείρωση» δια του επικεφαλής της Γιώργου Καΐκη έφερε πρόταση να εκδοθεί ομόφωνο ψήφισμα από το δημοτικό Συμβούλιο, ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα (όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος) για την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

Ο κ. Καϊκης επιχειρηματολόγησε για την ανάγκη να μην περάσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, για μια σειρά από λόγους, όπως είναι ο αθέμιτος ανταγωνισμός πλούσιων και φτωχών φοιτητών, το οικονομικό κόστος, η υποβάθμιση των πτυχίων κλπ., ζητώντας να υπάρξει δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους ανεξαιρέτως. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου του συνδυασμού «Τρίκαλα τόπος να ζούμε» Γιώργου Λουλέ, ενώ εκ διαμέτρου αντίθετες ήταν οι τοποθετήσεις των Αντιδημάρχων Παιδείας Μιχάλη Λάππα και Α΄ Τομέα Απόστολου Παππά, οι οποίοι τόνισαν ότι σε κάθε προηγμένο κράτος της Ευρώπης, συνυπάρχουν εδώ και χρόνια η δημόσια με την ιδιωτική εκπαίδευση και πως η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες που ακόμα δεν λειτουργούν ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

«Είναι θέμα διαφορετικής αντίληψης και οπτικής. Δεν μπορεί να περάσει ένα τέτοιο αίτημα που ζητάτε, το οποίο έχει καθαρά συγκεκριμένο ιδεολογικό προσανατολισμό», υπογράμμισε λαμβάνοντας το λόγο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Παναγιώτου.