Αντιδρούν οι σιδηροδρομικοί

 

treno_stathmos

 

 

 

«Η όποια προσπάθεια να γίνει ο Σιδηρόδρομος η «Ιφιγένεια» για τον εξευμενισμό των πνευμάτων της Τρόικας και η πρόσθεση 3.000 εργαζομένων στους χιλιάδες των ανέργων της χώρας, θα μας βρει απέναντι». Αυτό ανακοίνωσε την Δευτέρα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), αντιδρώντας στην κυβερνητική εξαγγελία για αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η ΠΟΣ σημειώνει ότι ο σιδηρόδρομος πλέον δεν παράγει ελλείμματα και καλεί την κυβένηση να αξιοποιήσει τον «Δημόσιο Σιδηρόδρομο» ως «μοχλό ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας», με προτεραιότητές, την «αξιοποίηση και εμπιστοσύνη των εναπομεινάντων Σιδηροδρομικών για την ταχύτερη ολοκλήρωση των έργων εκσυγχρονισμού του κεντρικού άξονα» και την «επιθετική είσοδο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στις εμπορευματικές μεταφορές για αύξηση των εσόδων και αναβάθμιση της ποιότητας παροχής υπηρεσιών στους επιβάτες του τρένου».

Η ΠΟΣ έχει ζητήσει συνάντηση τόσο με τον υπουργό Υποδομών και Ανάπτυξης, κ. Κ. Χατζηδάκη όσο και με τα κόμματα, τα οποία στηρίζουν την κυβέρνηση, προκειμένου να ακούσει τις απόψεις τους.

Όπως αναφέρει η συνδικαλιστική οργάνωση, το προσωπικό του σιδηροδρόμου μειώθηκε κατά 55%, οι δε αποδοχές των εργαζομένων κατά 40%.

 

Πηγή: tovima.gr

 

 

.