Αντιδράσεις προκάλεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο η αίτηση εταιρείας κινητής τηλεφωνίας

Την αντίδραση κάποιων δημοτικών συμβούλων, αλλά και των ενδιαφερόμενων κατοίκων και όχι μόνο της περιοχής, προκάλεσε η συζήτηση και λήψη απόφασης στο αίτημα της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας VODAFONE, να εγκαταστήσει κεραία (σταθμό βάσης) σε τμήμα δημοτικής έκτασης και συγκεκριμένα  (στον ΒΔ πυλώνα του Δημοτικού Σταδίου Τρικάλων, έναντι εκμίσθωσης προς τον Δήμο Τρικκαίων.

Το θέμα ήταν στην ημερήσια διάταξη του αποψινού δημοτικού συμβουλίου και για το θέμα τοποθετήθηκαν τόσο ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, όσο και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι.

Διαμαρτυρίες για το ενδεχόμενο τοποθέτησης της κεραίας εξέφρασαν ο Πρόεδρος του ΓΣ Τρικάλων, Πρόεδρος της ΕΑΣ Θεσσαλίας και μέλος του ΣΕΓΑΣ Δημήτρης Χαχάμης, ο προπονητής και καθηγητής της ΣΕΦΑΑ Θεσσαλίας Δημήτρης Σούλας και ο προπονητής Κώστας Σγάρας, υποστηρίζοντας πως κάτι τέτοιο θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τα εκατοντάδες παιδιά που αθλούνται στο γήπεδο, όλους τους αθλητές και τους κατοίκους της γύρω περιοχής, ζητώντας να επιλεγεί ένας άλλος χώρος και όχι ο συγκεκριμένος. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν ο διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Ευάγγελος Κίτος, όπως και ο γονέας Άγγελος Καρανάνας, οι οποίοι τόνισαν πως η τοποθέτηση της κεραίας θα έχει άσχημες συνέπειες στην ζωή και την διαβίωση των μαθητών των γειτονικών με το γήπεδο σχολείων, ενώ στο ακροατήριο ήταν και πολλοί ακόμη γονείς, εμφανώς θορυβημένοι σε μια τέτοια προοπτική.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου στην τοποθέτηση του εμφανίστηκε καθησυχαστικός ως προς τις επιπτώσεις που θα έχει η τοποθέτηση κεραίας στο πυλώνα του σταδίου, επικαλούμενος επίσημες μελέτες και στατιστικά στοιχεία, λέγοντας πως κάτι τέτοιο δεν επιφέρει καμιά επίπτωση στην υγεία των ανθρώπων, άλλωστε αυτή την στιγμή σε όλο το μήκος του κέντρου της πόλης είναι τοποθετημένες εδώ και πολλά χρόνια πάνω από 15 κεραίες κινητής τηλεφωνίας και αν ήταν να υπάρχουν επιπτώσεις θα είχαν ήδη υπάρξει. Χαρακτήρισε υποκριτικό δε το γεγονός πως ενώ όλοι θέλουμε να έχουμε καλό σήμα στα κινητά μας και γρήγορο ίντερνετ, ξαφνικά διαμαρτυρόμαστε και ζητάμε να μην τοποθετούνται κεραίες.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί για τα Τρίκαλα» Κώστας Κρεμμύδας ζήτησε να μην ληφθεί επί του παρόντος απόφαση για ένα τόσο λεπτό και σημαντικό ζήτημα, αλλά να επανεξεταστεί μελλοντικά το θέμα, ούτως ώστε να υπάρξει καλύτερη ενημέρωση.

Για ζήτημα ηθικής τάξης έκανε λόγο ο δημοτικός σύμβουλος Ζήσης Μπετσιμέας, ο οποίος και αυτός ζήτησε το σώμα να ψηφίσει αρνητικά σ’ ένα τέτοιο ζήτημα.