Ανθρώπινες φοβίες που έχουν να κάνουν με το φαγητό!

Όλοι γνωρίζουμε την κλειστοφοβία, την υψοφοβία και άλλες τέτοιες φοβίες που ταλαιπωρούν πολλούς ανθρώπους. Όμως ελάχιστοι ξέρουν πως υπάρχουν και διάφορες φοβίες που έχουν να κάνουν με το φαγητό. Για παράδειγμα, μία τέτοια «τρελή» φοβία είναι η δειπνοφοβία, δηλαδή ο φόβος των συζητήσεων στα δείπνα!

Το itrofi σας παρουσιάζει μερικές χαρακτηριστικές φοβίες σχετικές με το φαγητό:

Σοκολατοφοβία

Μοιάζει παράλογο να υπάρχει κόσμος που φοβάται την σοκολάτα (άκουσον, άκουσον!) ωστόσο είναι αλήθεια.

Θερμοφοβία

Οι άνθρωποι που πάσχουν από θερμοφοβία δεν αντέχουν τίποτα που είναι υπερβολικά θερμό. Σε αυτά περιλαμβάνονται οι ζεστοί καφέδες, οι σούπες, οι ζεστές σοκολάτες και άλλα τόσο υπέροχα πράγματα.

Λαχανοφοβία

Μια από τις πιο διαδεδομένες φοβίες σχετικά με το φαγητό, οι άνθρωποι έχουν λαχανοφοβία απλά δεν αντέχουν τα λάχανα και τα θεωρούν μονίμως βρώμικα και βλαβερά. Η φοβία που θα ήθελε να έχει κάθε παιδί ώστε να αναγκάζει την μητέρα του να μην το ταΐζει λαχανικά!

Μαγειροφοβία

Ακούγεται σαν φανταστική φοβία για να αποφεύγουν κάποιοι να μαγειρεύουν. Η αλήθεια όμως είναι πως στο μυαλό κάποιων ανθρώπων το μαγείρεμα περιέχει πολλούς κινδύνους με τα μαχαίρια που χρησιμοποιούνται ή την φωτιά που καίει. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν αντέχουν να μαγειρεύουν και παρακολουθούν με πολύ αγωνία κάποιον που μαγειρεύει.

Διψοφοβία

Για πολλούς το αλκοόλ είναι μια απόλαυση και το να βγαίνεις με τους φίλους σου και να πίνεις  μια από τις ωραίες και χαλαρωτικές στιγμές της εβδομάδας. Αλλά όχι για όλους. Οι άνθρωποι που πάσχουν από διψοφοβία δεν θέλουν να ακούν για τίποτα πόσιμο.

Μανιταροφοβία

Αρκετά διαδεδομένη φοβία και αυτή. Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που αισθάνονται μια αποστροφή προς τα μανιτάρια και δεν μπορούν ούτε να τα βλέπουν, ούτε -πολύ περισσότερο- να τα βάλουν στο στόμα τους. Πολλοί άλλωστε τα θεωρούν εν δυνάμει δηλητηριώδη τροφή!

itrofi.gr