Αντάμωσαν για 6η συνεχή χρονιά οι απανταχού Λαμπρογιωργαίοι στο Ροπωτό

DSC00238

Στον υπέροχο χώρο του Άγιου Ιωάννη.

Η έμπνευση των ντόπιων διοργανωτών Λαμπρογιωργαίων να ανταμώνουν εδώ και έξη χρόνια τώρα, έπιασε τόπο αφού συγκεντρώνονται αρκετοί κάθε χρόνο φθάνοντας από γωνιά της Ελλάδος στον φυσικό τους χώρο στην Παλαιοκαρυά, που ξεκινάει το βιολογικό τους δέντρο και οι ρίζες .

Φέτος η σημαντική αυτή συνάντηση έγινε χθες Κυριακή στον Άγιο Ιωάννη Ροπωτού στην ταβέρνα του Μιχάλη Τσόλα, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο όπου συγκεντρώθηκαν αρκετοί με το επίθετο Λμπρογιώργος και όχι συνωνυμία από όλη την Ελλάδα.

Μέσα σε ένα ζεστό και οικογενειακό κλίμα εξελίχτηκε αυτό το γεγονός στο Παραδεισένιο χώρο του Άγιου Ιωάννη κάτω από τον ίσκιο των γέρικων πλατάνων, απολαμβάνοντας όλοι τους νόστιμους μεζέδες και το ντοπιο κρασί και τσίπουρο του καταστήματος.

DSC00237

Βέβαια σε αυτές τις συνάξεις γίνεται ιστορική και συναισθηματική αναδρομή στο παρελθόν, με αναφορά στην ρίζα από το μεγάλο αυτό σόι όπως είναι οι Λαμπρογιωργαίοι στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο που είναι απλωμένοι καθώς και ο περισσότερος Ελληνισμός.

Αντάλλαξαν απόψεις οι παρευρισκόμενοι γνωρίστηκαν καλλίτερα μεταξύ τους μίλησαν για τις δραστηριότητες και τις εμπειρίες τους, μετέφεραν την νοοτροπία και την κουλτούρα εκεί που έζησαν και δημιούργησαν τις επαγγελματικές δραστηριότητες και την οικογένεια τους.

Μαζί τους ήταν και η υπερήλικας η κ. Θεοδοσία Λαμπρογιώργου-Κουκουτσέλου 93 ετών, που μετέδωσε σε όλους που μίλησαν μαζί της την εμπειρία, την σοφία της στην μακρόχρονη διαδρομή της στην ζωή.

Όλοι τέλος υποσχέθηκαν και συμφώνησαν με την συνδρομή των συνδιοργανωτών να ξανασμίξουν ξανά, με σκοπό του χρόνου να είναι ακόμα πιο πολλοί.

DSC00236

DSC00231

DSC00230

DSC00229

Αλέξανδρος Γ Τζήμας.

.