ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Τρικάλων: Όλες κι όλοι στην αντιπολεμική συγκέντρωση την Τρίτη 28/1 στα Τρίκαλα

Μετά από ανοικτή σύσκεψη αγωνιστριών & αγωνιστών, συλλογικοτήτων & πολιτικών οργανώσεων,η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16/1, καταλήχθηκε πως αποτελεί αναγκαιότητα ο συντονισμός και η κοινή δράση στην περιοχή μας, μέσα στους χώρους δουλειάς, σε σχολεία, σχολές και γειτονιές, ώστε να συμβάλλουμε αποφασιστικά στην οργάνωση της αντίστασης στο ενδεχόμενο νέου πολέμου στη Μέση Ανατολή με επίκεντρο το Ιράκ και το Ιράν, μετά την εγκληματική ενέργεια των ΗΠΑ και τις απειλές νέων χτυπημάτων από τον Τραμπ.

Αναγκαιότητα να ενώσουμε τις φωνές μας με τα αντιπολεμικά κινήματα σε όλον τον κόσμο και να απαιτήσουμε καμία εμπλοκή της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και δολοφονικά χτυπήματα.

Αναγκαιότητα να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στα αμερικανικά επιθετικά σχέδια στην περιοχή, την αντίθεσή μας στον άδικο κι από τις δύο αστικές τάξεις ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό και στη λεηλασία των πολυεθνικών, την αντίθεσή μας στην τυχοδιωκτική πολιτική κυβέρνησης- αστικού πολιτικού συστήματος και κεφαλαίου.

Αναγκαιότητα να βροντοφωνάξουμε πως μόνη λύση αποτελεί η ειρήνη, η φιλία και η συνεργασία των λαών και το τσάκισμα του εθνικισμού, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας.

Δεν ξεχνάμε πως η περιοχή μας αποτελεί εδώ και χρόνια ορμητήριο του ΝΑΤΟ , με το στρατηγείο στη Λάρισα, την επιχειρούμενη αναβάθμιση της βάσης στο Στεφανοβίκιο, τη χρησιμοποίηση  του λιμανιού του Βόλου για τις ΝΑΤΟικές κι αμερικανικές δυνάμεις, με στόχο τη μετατροπή ολόκληρης της Θεσσαλίας σε μια στρατιωτική βάση των ΗΠΑ.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τη νεολαία, τη μαχόμενη αγροτιά, τον κόσμο των κινημάτων και της αλληλεγγύης, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, συνδικάτα και σωματεία, συνδικαλιστικές παρατάξεις κι εργατικά σχήματα, στέκια και μετωπικά σχήματα, πολιτικές ομάδες και κινήματα αλληλεγγύης, σε αντιπολεμική συγκέντρωση την Τρίτη 28/1 στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και πορεία στο κέντρο της πόλης.

Καλούμε στη δημιουργία ενός μαχητικού και μαζικού αντιπολεμικού συντονισμού στην περιοχή μας, με μόνιμη και σταθερή παρουσία, παρεμβάσεις, δράσεις κι εκδηλώσεις.

  • Κρατική τρομοκρατία των ΗΠΑ η δολοφονία Σουλεϊμανί
  • Έξω οι ΗΠΑ από τη Μέση Ανατολή!
  • Να κλείσουν όλες οι αμερικανικές βάσεις – όχι στη νέα συμφωνία ΝΔ/ΣΥΡΙΖΑ με τις ΗΠΑ – καμία εμπλοκή της Ελλάδας, καμιά εξυπηρέτηση, καμιά συνενοχή στα εγκλήματα πολέμου.
  • Ενάντια στα πανάκριβα εξοπλιστικά προγράμματα, δαπάνες για υγεία, παιδεία, πρόνοια, περιβάλλον, για τις εργατικές-λαϊκές ανάγκες.
  • Απεμπλοκή από τον αντιδραστικό άξονα ΗΠΑ-Ισραήλ-Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου
  • Όχι στις ΑΟΖ και τις εξορύξεις, όχι στην «οικοπεδοποίηση» της θάλασσας και του περιβάλλοντος από τις πολυεθνικές
  • Έξω από ΝΑΤΟ, αποδέσμευση από την ΕΕ
  • Να πέσουν τα ματωμένα τείχη της Ευρώπης-φρούριο, κάτω η ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, υποδοχή, φιλοξενία και ελεύθερη μετακίνηση των προσφύγων, των θυμάτων των πολέμων και της οικονομικής καταστροφής.
  • Κοινός, διεθνιστικός αγώνας με τους λαούς της Παλαιστίνης, της Τουρκίας, της Συρίας, του Ιράκ, του Ιράν και όλων των λαών της Μέσης Ανατολής, για διώξιμο των ξένων στρατευμάτων και ξήλωμα των ιμπεριαλιστικών βάσεων.
  • Κανένας Έλληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα, καμιά συμμετοχή –καμιά συνενοχή σε πολεμικές επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών και των αστικών τάξεων. Ούτε σκέψη για αποστολή στρατού στη Λιβύη.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ