ANT.AΡ.ΣΥ.Α.: Χιλιάδες στους δρόμους ενάντια σε νέα συμφωνία-μνημόνιο

antarsia 3

Μαζική ήταν η συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Κυριακή 21 Ιούνη, με χιλιάδες διαδηλωτές να δίνουν το παρών ενάντια σε ένα νέο μνημόνιο και μια νέα αντιλαϊκή συμφωνία που ετοιμάζουν δανειστές και συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Όπως τόνισαν ταξικοί συνδικαλιστές και στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που συμμετείχαν στο μαζικό συλλαλητήριο, η παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα, για να είναι εμπνευσμένη και να έχει προοπτική πρέπει να παλεύει ταυτόχρονα για την ανατροπή της επιδρομής ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου και για την ήττα της κυβερνητικής πολιτικής του συμβιβασμού σε νεομνημονιακό πλαίσιο.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλούσε στις 6.30 μ.μ. σε συγκέντρωση στην Πλ. Κολοκοτρώνη (Παλιά Βουλή). Στις 7.30 μ.μ. τα μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και άλλων οργανώσεων της μαχόμενης αριστεράς (ΜΑΡΣ, Λαϊκή Αντίσταση, ΕΕΚ, ΑΣ Ροσινάντε, κ.α.) ξεκίνησαν από την οδό Σταδίου με πορεία πρός το Σύνταγμα, όπου σε ξέλιξη βρισκόταν το Συλλαλητήριο που καλούσε η ΑΔΕΔΥ με πλαίσιο και απόφαση ενάντια σε νέα συμφωνία-μνημόνιο, για κινητοποίηση των εργαζομένων ενάντια στο μαύρο μέτωπο ΕΕ-ΔΝΤ και με απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση όταν ανακοινωθεί νέα αντιλαϊκή συμφωνία.

Τα μαζικά μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανέβηκαν πρός τον Άγνωστο Στρατιώτη φωνάζοντας με παλμό συνθήματα. “Το μόνο χρέος που έχουμε εμείς, είναι το χρέος της ανατροπής”, “47 σελίδες μνημονιακές, είναι υποταγή στους δανειστές”, “εμπρός λαέ, έξω απ΄την ΕΕ” δονήθηκε το Σύνταγμα. Διαδηλωτές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανέβηκαν στο περιστύλιο της Βουλής και κρέμασαν στην πρόσοψη μεγάλο πανό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με το σύνθημα”ΡΗΞΗ-ΕΞΟΔΟΣ από ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ, ΝΑ ΗΤΤΗΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΌΧΙ ΣΕ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ”, ενώ ο κόσμος χειροκροτούσε.

Σε όλη τη διάρκεια του Συλλαλητηρίου τα συνθήματα έδιναν το στίγμα: “Καμία συμφωνία αντιλαϊκή, όλοι στους δρόμους για την ανατροπή”, “Με καμιά κυβέρνηση δεν ξεπερνιέται η κρίση, στους ταξικούς αγώνες η δική μας λύση”, “Η ΕΕ δεν είναι το σπίτι των λαών, είναι το σφαγείο των καπιταλιστών”, “Ούτε ΔΝΤ, ούτε και ΕΕ, πάρε την κατάσταση στα χέρια σου λαέ”.
Λίγο μετά τις 9.30 μ.μ. τα μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με συγκροτημένη πορεία ξεκίνησαν από την πάνω πλευρά της Πλ. Συντάγματος με πορεία προς τα γραφεία της Ε.Ε. Συνθήματα ενάντια στην πολιτική ΕΕ-κεφαλαίου, ενώ διαδηλωτές πέταξαν μπογιές στα γραφεία της ΕΕ και έγραψαν συνθήματα. Η πορεία επέστρεψε πρός την οδό Πανεπιστημίου, όπου λίγο μετά τις 10.00 μ.μ. διαλυθηκε.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ “δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική προς όφελος των συμφερόντων και των δανειστών και του λαού, και του κεφαλαίου και των εργαζομένων. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί όλες τις δυνάμεις που πάλεψαν ενάντια στην κόλαση των μνημονίων να δώσουν τη μάχη για να μην περάσει η νέα συμφωνία, απαιτώντας τη διακοπή των συνομιλιών με την Τρόικα, κλιμακώνοντας την αντίσταση σε όλα τα μέτωπα με απεργίες, καταλήψεις και συλλαλητήρια, χωρίς να περιμένουμε το τέλος της διαπραγμάτευσης ή νέες εκλογές και δημοψήφισμα για να δείξουμε την αντίθεσή μας.”

Να σημειωθεί ότι το Σάββατο 20 Ιούνη η ΑΝΤΑΡΣΥΑ διοργάνωσε μονοήμερο εκδηλώσεων στην ΑΣΟΕΕ με δύο θεματικές ενότητες: «Όχι στα Μνημόνια – παλιά και νέα: το κίνημα ενάντια στη νέα αντεργατική – αντιλαϊκή επίθεση» και «Μνημόνιο ή ρήξη: Ο δρόμος της αντικαπιταλιστικής ανατροπής και η ανάγκη μιας άλλης αριστεράς».

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.