Άνοιξε η πλατφόρμα εμβολιασμού για τους 30 έως 39 – Το ενημερωτικό SMS που έλαβαν

Σε λειτουργία βρίσκεται από το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας (26/4) η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για τις ηλικίες 30 έως 39 ετών, αποκλειστικά με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Μάλιστα τα πρώτα ενημερωτικά SMS έφτασαν στα κινητά των πολιτών που ανήκουν στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, στα οποία αναγράφεται: «Σας ενημερώνουμε ότι προτεραιοποιηθήκατε για εμβολιασμό. Κλείστε τώρα το ραντεβού σας μέσω του emvolio.gov.gr ή μέσω του κοντινότερου ΚΕΠ ή φαρμακείου».

Τα πρώτα ραντεβού για εμβολιασμό έχουν ήδη κλείσει για τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Οι πολίτες της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας θα μπορούν μέσω του emvolio.gov.gr, έχοντας το ΑΜΚΑ τους, να κλείσουν ραντεβού για το εμβόλιο της AstraZeneca. Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό σήμερα, ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους, οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν άμεσα και συγκεκριμένα από τη Μεγάλη Τετάρτη (28/4).

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί 2.870.000 εμβολιασμοί. 2.025.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί σε ποσοστό 19,3% και 845.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις, ποσοστό 8%.

newsbeast.gr