Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου – για την προπαγάνδα του Ερντογάν κατά της Ελλάδας

«Όταν πρόκειται για την προπαγάνδα του Ερντογάν κατά της Ελλάδας, ας μην ξεχνάμε το σκληρό μάθημα που πήραμε από τον Πούτιν: γιατί όταν ανεχόμαστε την προπαγάνδα, τα χειρότερα έπονται»

Η προπαγάνδα του Πούτιν είναι εξόχως επικίνδυνη, γιατί ανοίγει την όρεξη και τον δρόμο και σε άλλους που σκέφτονται και πράττουν σαν εκείνον, όπως ο Ερντογάν, ανέφερε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωομάδας της ΝΔ και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, στο πλαίσιο της συζήτησης για την αντιμετώπιση της αντιευρωπαϊκής και αντιουκρανικής προπαγάνδας των Ευρωπαίων υποστηρικτών του Πούτιν.

Η Ευρωβουλευτής, παρουσία του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτη Σχοινά, σημείωσε ότι ο Ερντογάν χρησιμοποιεί την προπαγάνδα και τα ψεύδη πριν και μετά από οποιαδήποτε προκλητική ή παράνομη ενέργεια για να τη δικαιολογήσει, όπως το “casus belli”, τη «γαλάζια πατρίδα», την αποστρατικοποίηση των νησιών, τις απειλές, όπως «μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά» κ.ά.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην προπαγάνδα του Ερντογάν κατά της Ελλάδας, επικρίνοντας ιδιαιτέρως την αντιπολίτευση που την αναπαράγει για μικροκομματικό όφελος, ενώ έκανε και ειδική μνεία στο παράνομο μνημόνιο με τη Λιβύη, για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην περιοχή της νόμιμης Α.Ο.Ζ. Ελλάδας – Αιγύπτου.

Τέλος, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Όταν πρόκειται για την προπαγάνδα του Ερντογάν κατά της Ελλάδας, ας μην ξεχνάμε το σκληρό μάθημα που πήραμε από τον Πούτιν: γιατί όταν ανεχόμαστε την προπαγάνδα, τα χειρότερα έπονται».

Ακολουθεί το βίντεο και το κείμενο της παρέμβασης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: https://www.youtube.com/watch?v=mfR0GNN8C0o