Άννα Διαμαντοπούλου για «άγνωστο χ» πρωθυπουργό: Ιδιαίτερα ευφάνταστο σενάριο

Την πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη ότι μετά τις Εκλογές 2023 το «τιμόνι» του πρωθυπουργού δεν πρέπει να αναλάβουν οι κκ Μητσοτάκης και Τσίπρας, αλλά ένα τρίτο πρόσωπο κοινής αποδοχής, επέκρινε η πρώην Επίτροπος και πρώην υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου.

Σε συνέντευξή της στο topontiki.gr η Άννα Διαμαντοπούλου, ρωτήθηκε και απάντησε αν μπορεί να υπάρξει μετεκλογική συνεργασία κομμάτων με άλλον Πρωθυπουργό, όπως προτείνει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Θεωρώ πως είναι ιδιαίτερα ευφάνταστο πολιτικό σενάριο. Αποτυπώνει σε μεγάλο βαθμό την ανάγκη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να εκφράσει και τα τρία ρεύματα που υπάρχουν στο κόμμα του. Εσωτερικά λοιπόν μπορεί να αποδίδει, αλλά ουδείς από τους υποτιθέμενους εταίρους δεν το δέχεται», δήλωσε η κυρία Διαμαντοπούλου.

Όσον αφορά τη συζήτηση για την αυτοδυναμία, την οποία υποστηρίζει μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρώην Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης τονίζει πως «Η αυτοδυναμία είναι ένα από τα σενάρια που το υποστηρίζει ο μόνος που φαίνεται να έχει πιθανότητες να την κατακτήσει. Φυσικά η αυτοδυναμία δεν μπορεί να είναι καθολικός στόχος, καθώς και μια κυβέρνηση συνεργασίας είναι εξίσου επιτεύξιμο σενάριο». Στην ερώτηση αν θα έβλεπε μία τρικομματική κυβέρνηση απαντά ξεκάθαρα «όχι» και εκτιμά ότι «το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι κυρίαρχος ρυθμιστής των εκλογών «εάν πείσει τον κόσμο ότι θα εμποδίσει φαινόμενα Ισραήλ και Βουλγαρίας με τις επαλαμβανόμενες εκλογές».

Ανδρουλάκης από Σέρρες: Δεν θα πω εγώ ποιος θα είναι πρωθυπουργός

Μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στις Σέρρες, το βράδυ της Παρασκευής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε την πρότασή του για πρωθυπουργό «τρίτο πρόσωπο», χωρίς να κατονομάσει κάποιον συγκεκριμένα.

Επανέλαβε ότι σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, από την πρώτη Κυριακή των εκλογών, πρέπει ο πρωθυπουργός να είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής, επισημαίνοντας ότι όταν τα κόμματα συμφωνούν για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, συμφωνούν αναμφίβολα και για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν κρίσιμα πόστα και ευθύνες.

Ο ίδιος – όπως ισχυρίστηκε- ουδέποτε είπε ότι θα είναι εκείνος που θα επιλέξει τον πρωθυπουργό. Άλλωστε έχει ήδη δηλώσει ότι μόνο με ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό θα λάβει πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας- αλλιώς το ΠΑΣΟΚ, θα είναι «υπεύθυνο και χρήσιμο κόμμα» και από τη θέση της αντιπολίτευσης.

Για τον κ. Ανδρουλάκη, ο δικός του «οδικός χάρτης» είναι ξεκάθαρος και ως προς τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα του όταν λάβει την Τρίτη διερευνητική εντολή, ενώ οι κ.κ Μητσοτάκης και Τσίπρας «παίζουν φτηνά παιχνίδια στις πλάτες του ελληνικού λαού». Επισημαίνοντας ότι «η μόνη λύση είναι η ισχυρή Δημοκρατική Παράταξη από την πρώτη Κυριακή για σταθερή κυβέρνηση, πρόοδο, προοπτική και ελπίδα για όλους τους Έλληνες», έστρεψε τα πυρά του, τόσο στον πρωθυπουργό, όσο και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαπιστώνοντας «ότι ο πρώτος περιφρονεί τη βούληση των ψηφοφόρων και ο δεύτερος συζητά για κυβέρνηση συνεργασίας «γνωρίζοντας» ότι δεν θα είναι πρώτο κόμμα».

Πηγή: www.iefimerida.gr