Ανείπωτη γελοιοποίηση με το δημοψήφισμα για το ευρώ Παγκόσμιος Διασυρμός της Ελλάδας

prototo
Το σκληρό τελεσίγραφο που έθεσαν Γερμανία και Γαλλία στον Γ. Παπανδρέου παίζει στις πρώτες ειδήσεις σε όλα τα media του κόσμου σήμερα από Ευρώπη και ΗΠΑ μέχρι Αυστραλία και Κίνα. 

Όλοι οι ηγέτες και  τα ΜΜΕ  του κόσμου λοιδορούν, κατηγορούν και καταγγέλλουν ότι βάζουμε σε κίνδυνο το ευρώ και την παγκόσμια οικονομία με κινήσεις ασυναρτησίας με αποτέλεσμα η χώρα μας να διασύρεται σε πρωτοφανή βαθμό και ένταση.

Οι FT εστιάζουν στο γεγονός ότι η Ευρώπη σταματάει τη βοήθεια προς την Ελλάδα μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στη χώρα μας και απαιτεί πλέον καθαρή απάντηση, ενώ η γαλλική Figaro αναφερόμενη στον έλληνα πρωθυπουργό μιλάει για έναν καπετάνιο χωρίς χάρισμα
Ο Guardian αναφέρει ότι ο Παπανδρέου μοιάζει να μην έχει μετανιώσει και υπογραμμίζει πως ενώ ήταν ένας πολιτικός με ευγένεια που πάντα συμπαθούσαν οι ξένοι ηγέτες, κατάφερε με μία κίνηση να τους σοκάρει και να αντιστρέψει το κλίμα.
Ένα πολύ σκληρό άρθρο φιλοξενεί ο αυστραλιανός τύπος και συγκεκριμένα η εφημερίδα The Australian. Ο τίτλος είναι «Ο Παπανδρέου αναμένεται να σφίξει τη ζώνη, μόνο που δεν φοράει πια παντελόνι!». Αναφέρει ότι ο έλληνας πρωθυπουργός έχει μείνει πλέον μόνος και φιλοξενεί δηλώσεις πολιτών της Ελλάδας με υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά του Γ. Παπανδρέου. Τονίζει δε ότι πλέον ό,τι και να γίνει η αστάθεια στην Ελλάδα δύσκολα θα φύγει.
Στις ΗΠΑ τα σχόλια είναι πιο ήπια: Η Wall Street Journal αναφέρεται στον Γ. Παπανδρέου ως έναν πολιτικό με κλίση σε παιχνίδια εξουσίας υψηλού ρίσκου.
Οι New York Times έχουν ως τίτλο «Η Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού» ωστόσο ρίχνουν περισσότερο τις ευθύνες σε Μέρκελ, Σαρκοζί αναφέροντας ότι «η Ευρώπη έπρεπε να προσέξει περισσότερο τις αντιδράσεις των Ελλήνων και λιγότερο τις αντιδράσεις των τραπεζιτών. Αντί να τιμωρήσουν έπρεπε να σκεφτούν τις επιπτώσεις και όχι να καταδικάσουν την Ελλάδα για πάντα στην ύφεση».
Η Washington post υπογραμμίζει ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες έχασαν  πλέον την υπομονή τους με τη χώρα μας και περιγράφουν τη χθεσινή συνάντηση Παπανδρέου, Μέρκελ, Σαρκοζί ως δύσκολη.
Το CNN εστιάζει στην αισιοδοξία του Γ. Παπανδρέου για την έκβαση του δημοψηφίσματος.
protothema.gr