Γενικά αίθριος είναι ο καιρός σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ωστόσο από τις απογευματινές ώρες αναμένονται σποραδικές καταιγίδες στη δυτική Μακεδονία τη Θεσσαλία και την Ήπειρο. Νέα άνοδο της θερμοκρασίας προβλέπουν οι μετεωρολόγοι στα μέσα της εβδομάδας.
{youtube}Yk0-dRST3HY{/youtube}
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για την ερχόμενη εβδομάδα
Τη Δευτέρα περιμένουμε αραιές νεφώσεις τοπικά πυκνότερες στα δυτικά και βόρεια με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της ηπείρου της Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και βόρεια νότιοι 3 με 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Αρχικά αίθριος αναμένεται ο καιρός την Τρίτη. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη δυτική Μακεδονία την Ήπειρο και τη Θεσσαλία και στα υπόλοιπα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα ανατολικά 2 με 4 στα δυτικά 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο κυρίως στα νότια.
Την Τετάρτη στα δυτικά κεντρικά και βόρεια θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις τοπικά πυκνότερες με σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί στο Αιγαίο 3 με 5, στα δυτικά 4 με 6 και στο νότιο Ιόνιο 5 με 7 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια. Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.
Αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Πέμπτη. Το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς. Βαθμιαία στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο 7 μποφόρ. Το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία.
Αρχικά αίθριος αναμένεται ο καιρός και την Παρασκευή. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 4 με 6 μποφόρ. Σε πτώση η θερμοκρασία κυρίως στα δυτικά και βόρεια.
real.gr