Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ θα φέρει τη ΝΔ σε δύσκολη θέση»

Στο διακύβευμα της κάλπης της 25ης Ιουνίου, αναφέρθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστηρίζοντας πως η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται αντίπαλο και αυτός φιλοδοξεί να είναι το ΠΑΣΟΚ στη νέα εποχή.

Σε συνέντευξή του στο news247.gr, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε πως προσδοκά το ΠΑΣΟΚ να φέρει τη Νέα Δημοκρατία σε δύσκολη θέση«Να γίνουμε ανάχωμα στο πελατειακό κράτος, την αδιαφάνεια, την αναξιοκρατία, τη διαφθορά. Εμείς θα είμαστε οι εγγυητές ότι η Ελλάδα θα είναι μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Και όχι ένα σύστημα εξουσίας του κ. Μητσοτάκη που εργαλειοποιεί τα πάντα με ένα κράτος-λάφυρο», συμπλήρωσε.

Ενόψει των επερχόμενων εθνικών εκλογών, ο Νίκος Ανδρουλάκης επέκρινε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι αυτοαποκαλείται εκσυγχρονιστής ενώ δεν έχει στηρίξει καμία μεταρρύθμιση του ΠΑΣΟΚ. «Το να σέβεσαι την ιστορία ενός άλλου πολιτικού χώρου αποτελεί πολιτική κουλτούρα. Το να τη χρησιμοποιείς, να τη διαστρεβλώνεις να την εργαλειοποιείς για να τη φέρεις στα μέτρα σου είναι μη ανεκτό πολιτικό ήθος. Όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Ανδρέα Παπανδρέου έχει κάνει η Νέα Δημοκρατία με μία άλλη εποχή μετέπειτα, παρόλο που δεν στήριξε ποτέ τις μεταρρυθμίσεις του ΠΑΣΟΚ».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επεσήμανε δε, ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να διαμορφωθεί μία άλλη κουλτούρα ενασχόλησης με τα κόμματα«Τα κόμματα πρέπει να πάψουν να είναι μηχανισμοί αρχηγών, ημετέρων, κολλητών εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Θα κάνουμε ένα κράτος αξιοκρατίας με ανοικτούς διεθνείς διαγωνισμούς για τους διοικητές όλων των οργανισμών και όλων των νοσοκομείων, για να μην έχουμε τραγωδίες όπως τα Τέμπη», υπογράμμισε.

Επί των φορολογικών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε τη θέση για «προοδευτική φορολόγηση και κλίμακες παντού, στο οποίο είμαστε αταλάντευτοι καθώς αποτελεί ζήτημα αρχών για τον σοσιαλδημοκράτη απέναντι στο φορολογικό σύστημα του κ. Μητσοτάκη που δίνει λίγα στους φτωχούς, λίγα στους μεσαίους, λίγο περισσότερα στους μεσαίους και τα πάντα στους ολιγάρχες».

Τέλος, μίλησε για την ανάγκη το ζήτημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού να αντιμετωπιστεί στη ρίζα του  και αναφέρθηκε στην θέση του ΠΑΣΟΚ για αναθεώρηση του κανονισμού «Δουβλίνο ΙΙΙ». Αναφερόμενος στα πρώτα αποτελέσματα του Συμβουλίου Υπουργών, διερωτήθηκε «γιατί πανηγυρίζει ο κ. Μηταράκης, ενώ υπάρχουν 30.000 μετεγκαταστάσεις έναντι 960.000 αιτήσεων ασύλου το 2022;». Επεσήμανε στη συνέχεια, ότι «εμείς, οι σοσιαλιστές, υποστηρίζουμε πως, όταν κάποιος μπαίνει στην Ευρώπη δεν πρέπει να είναι υπεύθυνη για την απονομή ασύλου μόνο η χώρα εισδοχής, αλλά το σύνολο της ΕΕ. Να υπάρχει μόνιμος μηχανισμός μετεγκατάστασης βάσει πληθυσμού, ΑΕΠ, οικονομικής κατάστασης, χωρίς να μπορεί κάποιος να εξαγοράσει την αλληλεγγύη».

topontiki.gr