Ανδρέας Λοβέρδος: Θα φέρω πίσω το όνομα ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τον πράσινο ήλιο, θα πάω το κόμμα στο 18%

Έχοντας στο μυαλό του την περίφημη φράση του Φρανσουά Μιτεράν “πολιτική είναι η διαχείριση των συμβόλων” ο Ανδρέας Λοβέρδος ετοιμάζεται να ρίξει στον προεκλογικό αγώνα για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, την αλλαγή του ονόματος και του σήματος του κόμματος.

Έτσι, όπως δηλώνει στους συνεργάτες του αλλά και σε πρόσφατη συνέντευξή του είναι αποφασισμένος να επιστρέψει το brand name ΠΑ.ΣΟ.Κ αλλά και τον περίφημο πράσινο ήλιο.

Λέει χαρακτηριστικά “Πάμε για το ΠΑ.ΣΟ.Κ που θέλει να γίνει κίνημα αλλαγής.

Αν εκλεγώ θα αλλάξει το όνομα του κόμματος, θα γίνει ΠΑ.ΣΟ.Κ που θα είναι κίνημα αλλαγής.

Έχουμε ένα πολύ ισχυρό όνομα, το οποίο δεν το πετάμε στα σκουπίδια. Εγώ θα κάνω το ΠΑΣΟΚ κυρίαρχο σήμα και ναι θα επιστρέψει ο ήλιος του ΠΑ.ΣΟ.Κ αλλά όχι μόνος του. Δεν θα διώξουμε τους ανθρώπους που ήρθαν στο Κίνημα Αλλαγής, οι οποίοι ήταν ένα φως εκεί όταν άλλοι έφευγαν, είναι προστιθέμενη αξία.

Μέχρι τώρα το ΠΑ.ΣΟ.Κ ήταν υποσήμα, εγώ θα το κάνω κυρίαρχο σήμα.

Να σας πω εγώ όταν βλέπω τον εαυτό μου στη Βουλή, που γράφει από κάτω βουλευτής Κινήματος Αλλαγής, δεν με ικανοποιεί.”

Ο κ. Λοβέρδος όμως απαντά και στο τι θα γίνει και με τα περίφημα χρέη του ΠΑ.ΣΟ.Κ από τη στιγμή που θα επιστρέψει το ιστορικό όνομα του.

“Μιλάτε με ένα δικηγόρο που αυτά στην καθημερινή του ζωή τα έχει αντιμετωπίσει με πελάτες του. Είμαι ένας άνθρωπος που γνωρίζει τα θέματα των κόκκινων δανείων δεν πρόκειται να κρύψω τίποτα. Εγώ επιλέγω τον τρόπο να δείξω τα προβλήματα και όταν έρθει η ώρα θα μιλήσω και για αυτά.”

Ο κ. Λοβέρδος είναι αποφασισμένος να παίξει επιθετικά, όσον αφορά και στον ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ρίχνοντας το σύνθημα ή εμείς ή αυτοί. Τι εννοεί με αυτό το σύνθημα, το εξηγεί ο ίδιος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο υπαρξιακός μας αντίπαλος.

Ως εναλλακτική λύση στη Νέα Δημοκρατία αυτή τη στιγμή με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και επειδή το Κίνημα Αλλαγής που πρέπει να γίνει ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν μπορεί να πλησιάσει τα ποσοστά, αυτά τα οποία αναδεικνύουν τις αξιωματικές αντιπολιτεύσεις.

Άρα η μοίρα μας είναι ή ο υπερδιπλασιασμός των ποσοστών μας ώστε να είμαστε ένας εν δυνάμει πολύ σοβαρός αντίπαλος για τη Νέα Δημοκρατία και εναλλακτική κυβερνητική λύση ή να μας καταπιεί ο ΣΥΡΙΖΑ.”

Στην βάση αυτής της λογικής ο κ. Λοβέρδος υπόσχεται στους οπαδούς του κόμματός του ότι θα υπερδιπλασιάσει τα ποσοστά στις επόμενες εκλογές και μάλιστα βάζει ως στόχο το 18%.

“Η yπόσχεση μου είναι να πάμε στο 18%. Στις επόμενες εκλογές θα συμβεί, το υπόσχομαι ότι θα συμβεί. Στις επόμενες εκλογές θα είμαστε υπερδιπλάσιοι και στις μεθεπόμενες δεν έχουμε ταβάνι. Θα ξανά γίνει το ΠΑ.ΣΟ.Κ η δύναμη εξουσίας που ήταν.

Ένα κόμμα από τον δικό μας χώρο είναι συνυφασμένο με την εξουσία. Τα σοσιαλιστικά κόμματα κυβερνούν σήμερα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Δεν είναι κόμματα για να δίνουν συμβουλές στις όποιες εξουσίες, είναι μεγάλα κόμματα. Το κίνημα αλλαγής είναι άμα δεν μπορείς αυτά που πιστεύεις να τα κάνεις πράξη. Άρα ή μεγαλώνεις ή συγκυβερνάς. Όμως εάν ούτε να συγκυβερνάς θέλεις ούτε να μεγαλώσεις όταν μπορείς τότε είσαι ένα κόμμα αχρείαστο.”

Ακόμη ο κ. Λοβέρδος ετοιμάζει προσκλητήριο προς όλους εκείνους που έχουν γράψει ιστορία μέσα από την παρουσία τους στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. και έχουν αγωνιστεί με αυτό, ξεκαθαρίζει όμως ότι το προσκλητήριο αυτό δεν θα αφορά στελέχη που έφυγαν από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ.

Οσοι κάνουν σταδιοδρομία σε άλλα πολιτικά κόμματα ακολούθησαν μια πορεία χωρίς επιστροφή δεν θα αφορά αυτούς το προσκλητήριο”

Τέλος απαντά στο ερώτημα εάν υπάρχει προοπτική στο μέλλον εάν τα φέρει έτσι η ζωή να έχει οποιαδήποτε είδους συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

“Εγώ δεν υπήρξα ποτέ στη ζωή μου αντί. Προφανώς και δεν είμαι αντισύριζα. Τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ για να είμαι εγώ αντί μια επιτομή αξιών για να είμαι εγώ απέναντι . Είμαι ένας άνθρωπος που ανήκω στο κέντρο και στην κεντροαριστερά δεν έχω ψυχώσεις, ακόμα και αυτά που πήγαν να μου κάνουν, να με καταστρέψουν δεν τα ξεχνώ αλλά έχουν πάει πίσω. Κανείς ποτέ δεν θα νιώσει από μένα συμπεριφορές μίσους . Έληξαν για μένα αυτά, κοιτάω μπροστά. Θα στο ερώτημα εάν υπάρχει θέμα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ φιλοδοξώ να είμαστε εμείς ο εναλλακτικός πόλος εξουσίας να ψάχνονται εκείνοι και όχι εμείς.”

thetoc.gr