Αναβάλλονται οι εκλογές του Ε.Ε.Σ. Tρικάλων

erithros stauros trik

Οι αρχαιρεσίες ήταν προγραμματισμένες για τις 25 Οκτώβρη στο παράρτημα Τρικάλων αλλά αποφασίστηκε να διεξαχθούν σε μελλοντική ημερομηνία.

Γίνεται γνωστό στα μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ότι οι αρχαιρεσίες για την νέου Διοικητικού Συμβουλίου και  Εκλεκτόρων της Κεντρικής Γενικής Συνέλευσης που είχαν εξαγγελθεί για την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015 στα γραφεία του Τοπικού Τμήματος Τρικάλων του Ε.Ε.Σ. ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ και θα διεξαχθούν σε μελλοντική ημερομηνία, η οποία θα γνωστοποιηθεί έγκαιρα.

Η αναβολή δεν είναι τοπική αλλά πανελλαδική.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Αγαπητοί Ερυθροσταυρίτες, Ερυθροσταυρίτισσες,
Προς μεγάλη μας έκπληξη και απογοήτευση λάβαμε σήμερα την αριθ. 8609/2015 Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (Τμήμα Ασφαλιστικών Μέτρων).
Η απόφαση αυτή έκανε δεκτή αίτηση τριών μελών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ειρήνη Κατσούλη – Λιάπη, Δέσποινα Γριμπάμπη, Αντώνιος Βασιλογιαννακόπουλος), και ανέστειλε την εφαρμογή της από 26-4-2015 καταστατικής γενικής συνέλευσης και άρα την εφαρμογή του νέου καταστατικού που ενέκρινε η τελευταία, μέχρι την έκδοση απόφασης επί της τακτικής αγωγής των ανωτέρω, η οποία θα δικασθεί εντός του Νοεμβρίου 2015.
Σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση ασφαλιστικών μέτρων, εσφαλμένα κατ’ εμάς, πιθανολογήθηκε ότι ταυτόχρονα με την καταστατική γενική συνέλευση, έπρεπε να γίνουν και αρχαιρεσίες με βάση όμως το παλαιό καταστατικό, όπως επεδίωκαν αυτοί που προσέφυγαν για τους ευνόητους δικούς τους λόγους.
Υπό τα δεδομένα αυτά, η αρξάμενη διαδικασία αρχαιρεσιών στα περιφερειακά και τοπικά τμήματα με βάση το νέο Καταστατικό, για την άρτια διεξαγωγή της οποίας έχουμε όλοι τόσο μοχθήσει, δυστυχώς δεν μπορεί να συνεχισθεί προς το παρόν.
Το ΚΔΣ επεξεργάζεται ήδη τρόπους αντιμετώπισης του θέματος που έχει προκύψει και θα πράξει παν αναγκαίο προκειμένου να δικαιωθούν οι αγώνες των χιλιάδων μελών, εθελοντών και εργαζομένων που προσπαθούν και έχουν ήδη καταφέρει σε μεγάλο βαθμό, να βγάλουν το ιστορικό σωματείο μας από το τέλμα της αδιαφάνειας και της ανυποληψίας, που κάποιοι επιμένουν να συντηρούν, βρίσκοντας ανέλπιστα αρωγό στην προσπάθειά τους την παραπάνω δικαστική απόφαση.

                    ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
DR. ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ                     ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΒΕΛΕΝΤΖΑ-ΖΟΥΡΟΥΔΗ
ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ, ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Ε.Α      . ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ