Ανατροπές στο Δημόσιο: Για ποιους αυξάνονται οι ώρες εργασίας. Νέο ωράριο

dimosio-orario

Ποιες οι αλλαγές στο ωράριο του Δημοσίου;

Δεν βγαίνει ο… λογαριασμός στο Δημόσιο. Οι συνταξιοδοτήσεις πολλές και οι προσλήψεις ελάχιστες και έτσι για να βγει το έργο πρέπει να αυξηθεί το ωράριο.

Αυτή είναι η λύση στην οποία προσανατολίζεται το υπουργείο Παιδείας για να αντιμετωπίσει τα 20.000 κενά στα σχολεία τα οποία, όπως όλα δείχνουν. Δεν πρόκειται να κλείσουν μόνο με τις προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Κάπως έτσι και με το ΕΣΠΑ να καλύπτει μόλις 10.000 θέσεις εκπαιδευτικών και στα κρατικά ταμεία να μην υπάρχει… σάλιο όπως έλεγε ένας παλιός υπουργός οι εκπαιδευτικοί καλούνται να βάλουν πλάτη.

Το ωράριο που ήδη έχει αυξηθεί το 2013 κατά δύο ώρες για κάθε εκπαιδευτικό, όλα δείχνουν ότι θα αυξηθεί και πάλι.

Αυτή τη στιγμή οι εκπαιδευτικοί με προϋπηρεσία ως 6 έτη εργάζονται 23 ώρες την εβδομάδα, όσοι έχουν προϋπηρεσία ως 12 έτη εργάζονται 21 ώρες, ενώ 20 ώρες; εργάζονται οι εκπαιδευτικοί με 20ετή εμπειρία. Στις 18 ώρες περιορίζονται οι διδακτικές ώρες για τους εκπαιδευτικούς με προϋπηρεσία άνω των 20 ετών.

Η προηγούμενη αύξηση κατά δύο ώρες ίσως, λένε κάποιοι, δείχνει και την επόμενη. Όλα αυτά βέβαια μένει να αποδειχθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

fimes.gr