Αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ από την στάση Τσίπρα

 

tsipras3

 

 

 

To πολιτικό αδιέξοδο είναι πλέον εμφανές με ευθύνη του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος, διαβάζοντας τις δημοσκοπήσεις που τον βγάζουν πρώτο κόμμα σε ενδεχόμενες επαναληπτικές εκλογές, εμφανίζεται αδιάλλακτος.

Ωστόσο, στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί αναταραχή και συγκρούσεις απόψεων καθώς η σκληρή γραμμή που βάζει σε κίνδυνο την Ελλάδα, έχει αρχίσει και ενοχλεί ιδιαίτερα τους πλέον νουνεχείς συντρόφους του κ. Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν στελέχη που έχουν αρχίσει και ασκούν κριτική στον Τσίπρα διότι έχει εγκλωβιστεί στα συνεχή «όχι». Το βασικό σημείο της κριτικής είναι ότι επικρατεί θολούρα στο θέμα των συνεργασιών. Λένε δηλαδή ότι δεν είναι δυνατόν ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητά απλή αναλογική η οποία εκ των πραγμάτων οδηγεί σε κυβερνήσεις συνεργασίας και την ίδια στιγμή να μη συνεργάζεται όταν του το ζητούν.

Αν σήμερα είχαμε απλή αναλογική οι βουλευτές θα μοιράζονταν με τέτοιο τρόπο που σε καμιά των περιπτώσεων δε θα υπήρχε κόμμα που θα είχε αυτοδυναμία. Εκτός κι αν ο Τσίπρας πιστεύει ότι θα πάρει πάνω από 50%. Άρα λοιπόν, μαζί με την απλή αναλογική φτάνει το τέλος των αυτοδυναμιών και αρχίζει η περίοδος των υποχρεωτικών συνεργασιών. Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να συνεργαστεί και με… μνημονιακούς, επομένως γιατί τώρα έχει στυλώσει τα πόδια του;

Αυτό και μόνο δείχνει ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη γραμμή στην Κουμουνδούρου ενώ κάποιοι έχουν αρχίσει και λένε επίσης ότι ίσως να μην προλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ να μετασχηματιστεί σε ενιαίο κόμμα και να συνενώσει τις 12 και πλέον συνιστώσες του. Σ’ αυτή την περίπτωση, και με βάση τον εκλογικό νόμο ο συνασπισμός κομμάτων δε μπορεί να πάρει το μπόνους των 50 εδρών σε περίπτωση που καταλάβει την πρώτη θέση.

 

 

antinews.gr

 

 

.