«Αναρρίχηση διαμαρτυρίας» σε βράχο των Μετεώρων από στελέχη του «Ποταμιού»

9bae938d3f

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος αναρριχήθηκαν σε σε βράχο των Μετεώρων

«Αναρρίχηση διαμαρτυρίας» στο βράχο Δουπιάνης στα Μετέωρα, πραγματοποίησαν το πρωί δυο μέλη του «Ποταμιού» επιχειρώντας να δώσουν το μήνυμα πως «η αναρρίχηση και τα μοναστήρια μπορούν να συνυπάρξουν στα Μετέωρα».

Η συγκεκριμένη ενέργεια πραγματοποιείται με αφορμή το γεγονός ότι το ΚΑΣ απέρριψε αίτημα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης που θέλησε να διοργανώσει στα Μετέωρα το Διεθνές Φεστιβάλ Αναρρίχησης, το περίφημο Petzl Rocktrip Festival.

Συγκεκριμένα τα στελέχη το «Ποταμιού», Στέφανος Ψημένος και Ζαχαρούλα Γιαβρούτα-Λούδα που ήταν και υποψήφιοι ευρωβουλευτές, πραγματοποίησαν επί δυο ώρες περίπου την εν λόγω αναρρίχηση υπό τα βλέμματα πολλών οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο σημείο προκειμένου να παρακολουθήσουν το εγχείρημα, ενώ κάποιοι από αυτούς δοκίμασαν επίσης να αναρριχηθούν.

Στη συνέχεια δε στο σημείο όπου έγινε η αναρρίχηση έδωσαν συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο της οποίας ανέλυσαν τις θέσεις του «Ποταμιού» για το συγκεκριμένο ζήτημα αλλά και γενικότερα για την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού. ΑΠΕ-ΜΠΕ

efda0c63

.