Η ανανέωση των αρίστων και ο Μικέλης Χατζηγάκης

Προετοιμάζει επιμελώς την επιστροφή του στα Τρίκαλα για μόνιμη εγκατάσταση, καθώς στις αρχές του 2018 αποφοιτεί από το πανεπιστήμιο  Χάρβαρντ. Περί του Μικέλη Χατζηγάκη ο λόγος, ο οποίος όπως όλα δείχνουν, ετοιμάζεται να κάνει «μακροβούτι» στα βαθιά νερά της πολιτικής.

Ο ίδιος αν και είναι μόλις 30 ετών, είναι υπέρμαχος «της ανανέωσης των αρίστων», τονίζοντας πως ναι μεν είναι απαραίτητη η ανανέωση του πολιτικού στελεχιακού δυναμικού ηλικιακά, αλλά το σημαντικότερο είναι να επιλεγούν στις κατάλληλες θέσεις οι καλύτεροι και οι αριστότεροι.Η αριστεία, κατά τον ίδιο,είναι εκείνη που θα φέρει την σωστή ανανέωση που έχει ανάγκη ο τόπος. Η ανανέωση των αρίστων πρέπει να γίνει σύνθημα και πράξη όλων των κομμάτων.

Ο Μικέλης Χατζηγάκης έχει πολυετή εμπειρία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εργάστηκε ως οικονομικός σύμβουλος στην κορυφαία εταιρεία συμβούλων παγκοσμίως, Boston Consulting Group (BCG), εστιάζοντας στον τομέα των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Κατά την διάρκεια της εργασίας του στην BCG συμμετείχε σε έργα στρατηγικής και οργανωτικής αναδιάρθρωσης των ελληνικών συστημικών τραπεζών αλλά και στις οικονομικές μελέτες που εκπόνησε η εταιρεία σε συνεργασία με τον ΙΟΒΕ. Επίσης, εργάστηκε ως ανώτερο στέλεχος της Alpha Bank στην στρατηγική των μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων. Παράλληλα, συμμετείχε στην σύνταξη του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας ως εμπειρογνώμονας στον τομέα των επενδύσεων και της ρευστότητας. Επίσης, έχει εργαστεί στο γραφείο ου Δημοκρατικού βουλευτή Πάτρικ Κέννεντυ ως πολιτικός συνεργάτης (Political Aide), και στην Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη ως συνεργάτης του Έλληνα Πρέσβη Αδαμάντιου Βασιλάκη.

Στο εσωτερικό της ΝΔ θεωρείται έτοιμος και ικανός εκπρόσωπος της νέας γενιάς στελεχών, να αναλάβει ρόλο ηγετικό στο κόμμα. Γι’ αυτό άλλωστε και απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης και φιλίας, μερικών εκ των κορυφαίων στελεχών του κόμματος όπως του Αντιπροέδρου Κωστή Χατζηδάκη και του έμπειρου δημοσιογράφου Μανόλη Κοττάκη, που εικονίζονται μαζί του στο φωτογραφικό στιγμιότυπο.