Ανακρίβειες στο Πόθεν Έσχες του Σταθάκη

30741449169550

Γνωστοποιήθηκε πως υπάρχει ενδεχόμενο ανοίγματος των τραπεζικών λογαριασμών που διατηρεί ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, αφού διαπιστώθηκε νέα εμπλοκή στο πόθεν έσχες που έχει καταθέσει

Συγκεκριμένα, νέα στοιχεία ήρθαν στο φώς τα οποία δείχνουν ότι πέραν του μη δηλωθέντος 1 εκ. ευρώ υπάρχουν και συμμετοχές σε ακίνητα αλλά και τραπεζικές καταθέσεις που δεν είχαν δηλωθεί.

Διαφορές υπήρξαν από την σύγκριση της αρχικής δήλωσης Πόθεν Έσχες του κυρίου Σταθάκη για το 2011 και την συμπληρωματική δήλωση που είχε κάνει ο υπουργός Οικονομίας ώστε να καταγραφεί το μη δηλωθέν ποσό των 11 εκ. ευρώ. Μετά από αυτή τη διαπίστωση, η Επιτροπή έδωσε την εντολή να ανοιχθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του υπουργού εφόσον είναι αναγκαίο.

Ακόμη, αποφασίστηκε η συνεδρίαση της επιτροπής την επόμενη εβδομάδα για προβλήματα που υπήρξαν κατά τον έλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης του πρώην υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου και του συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρου Παπασταύρου. Επίσης συνεχίζεται ο κατά προτεραιότητα έλεγχος της δήλωσης του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη.

Τέλος, 11 υπόχρεοι παραπέμφθηκαν στην Εισαγγελία αφού δεν δέχτηκαν να δώσουν διευκρινίσεις για τις προβληματικές δηλώσεις τους παρά τις συνεχείς πιέσεις από τη Βουλή. Παράλληλα, 8 υπόχρεοι δεν έχουν κατέθει δηλώσεις Πόθεν Έσχες.

.