Ανακοίνωση τύπου ΚΚΕ(μ-λ) Τρικάλων για τις εξελίξεις του κορωνοϊού

Μέχρι πότε, ανοχύρωτοι κι απροστάτευτοι, θα παρακολουθούμε τις μακάβριες ανακοινώσεις;

Να πάμε αλλιώς – Αγώνας για τη ζωή και ζωή με δικαιώματα!

Το είχαν υπολογίσει και προαναγγείλει. Η λεγόμενη επανεκκίνηση-ξανάνοιγμα της οικονομίας τους έχει τ’ αποτελέσματα που περίμεναν. Πλησιάζουμε προς τα 20 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα και τις 700 χιλιάδες νεκρούς. Ο Π.Ο.Υ προειδοποιεί ότι ίσως και να μη βρεθεί ποτέ φάρμακο (!), ενώ άγνωστο παραμένει αν τα πολλά εμβόλια που “τρέχουν” οι πολυεθνικές του φαρμάκου μπορούν ν’ αποδειχθούν αξιόπιστα και ασφαλή.

Στο οικονομικό πεδίο, η μετατροπή της κρίσης σε ευκαιρία από το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα συνεχίζεται αμείωτη, με μέτρα που αφορούν όλο το φάσμα και όλες τις πλευρές της ζωής των λαϊκών μαζών. Στη πραγματικότητα, τόσο η υγειονομική όσο και η οικονομική κρίση επιχειρείται να φορτωθούν όπως πάντα στα συνήθη υποζύγια. Μόνο που οι θυσίες που επιβάλλονται έχουν τη σφραγίδα των ταξικών εκμεταλλευτικών σχέσεων του σάπιου συστήματός τους. Αποδεικνύουν την αδικία που γίνεται κανόνας “γενικής παραδοχής”. Την καταπίεση που γίνεται “συνήθεια”. Την ανισότητα που παραμένει “θέσφατο”.

210 οι νεκροί στη χώρα μας. Η μαύρη λίστα όλο και θ’ αυξάνεται, καθώς οι διαφορετικές προτεραιότητες είναι πολλαπλά διακηρυγμένες. Όπως ακριβώς νοιάστηκε το σύστημα για τους νεκρούς από τους σεισμούς, τις πλημμύρες στη Μάνδρα, την πυρκαγιά στο Μάτι, τους χιλιάδες αδικοχαμένους στα εργοδοτικά κάτεργα, άλλο τόσο θα “μετρήσει” όσους οδηγήσει στο θάνατο η πανδημία και η πολιτική διάλυσης της περίθαλψης που προωθούν όλες οι κυβερνήσεις δύο δεκαετίες τώρα. Αφού μάλιστα και οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοι, τόσο το καλύτερο. Τι, να μας ζητούν αξιοπρεπείς συντάξεις και αναδρομικά κι από πάνω στις συντάξεις τους;

Όσο για τη νεολαία, το υπόδειγμα “λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ’ αγόρι μου” που επί δεκαετίες προωθείται, δεν μπορεί να το ανακόψει κανένας ιός κι ας “συλλαμβάνονται” ελάχιστοι διοργανωτές πάρτι για ξεκάρφωμα που στη συνέχεια πληρώνουν ένα μικρό υποσύνολο των παχυλών εισπράξεών τους μέχρι να διοργανώσουν το επόμενο. Είπαμε, η “ελεύθερη” ασυδοσία πάνω απ’ όλα. Άσε που, όπως πολύ αντιδραστικά και μεταφυσικά πλασάρεται, μπορεί κορωνοϊός και να μην υπάρχει και να είναι τα πάντα μια συνωμοσία αγνώστου πατρότητας και μητρότητας!

Η πραγματικότητα παραμένει ολοφάνερη για κάθε άνθρωπο που δεν έχει τυφλωθεί από τη συστημική προπαγάνδα. Ο λαός συνεχίζει να είναι ανοχύρωτος κι απροστάτευτος απέναντι στη πανδημία. Όχι μόνο δεν έχει γίνει κάτι το ουσιαστικό για την υγειονομική του κάλυψη, αλλά εξακολουθεί κι εντείνεται η έκθεσή του στον ιό στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και όπου υπάρχει προκλητός με βάση τη λειτουργία του συστήματος συνωστισμός. Με ωμό και κατασταλτικό τρόπο επιχειρείται να του επιβληθεί η αποδοχή της ενοχοποίησής του, η απόφαση της κυβέρνησης της Ν.Δ. και όλων των αστικών δυνάμεων να ξεφορτωθούν τις δικές τους ευθύνες και να του τις φορτώσουν. People lives no matter είναι η ουσία των όσων επιβάλλονται στο κόσμο και στη χώρα μας.

Μέσα σ’ όλα αυτά, αποκαλύπτεται όλη η σαπίλα του συστήματος και των εκπροσώπων του. Στο ζύγι ανθρώπινη ζωή-κέρδη, δίνει τραγική απάντηση κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό η μακάβρια στατιστική τους. Έχουν μάλιστα το θράσος να ανακοινώνουν κυνικά πόσοι πεθαίνουν το…λεπτό! Μήπως είναι καλύτερα το δευτερόλεπτο, κύριοι; Ακόμη και μια μόνο ζωή έχει απείρως μεγαλύτερη αξία από όλα τα πλούτη του κόσμου. Είναι κάτι που από τη φύση του δεν πρόκειται να αποδεχθεί ο καπιταλισμός.

   Ας ανησυχούν, όμως. Δυστυχώς γι’ αυτούς κι ευτυχώς για τους λαούς, υπάρχουν δυνάμεις διεθνώς και στη χώρα μας που αναγνωρίζουν την υπαρκτή πραγματικότητα και την ερμηνεύουν με το σωστό τρόπο. Υπάρχει και η ριμάδα η ζωή που παραμένει αμείλικτη και δεν τους κάνει το χατίρι να διαθλάται μέσα από εικονικότητες και παραμορφώσεις. Και που βοά για την ασφάλεια της ζωής και για μια ζωή αξιοπρέπειας και δικαιωμάτων. Προς αυτή την κατεύθυνση καλεί κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο ν’ αγωνιστεί, να παλέψει, ν’ αντισταθεί, να διεκδικήσει και να συγκρουστεί με το σάπιο κόσμο των εραστών της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης και του σε συνθήκες “ειρήνης” ή πολέμου θανάτου.

  • Κάτω η προπαγάνδα της ατομικής ευθύνης! – Όλη η ευθύνη στο σύστημα, το κράτος και τις κυβερνήσεις του!
  • Όχι στα πρόστιμα, στα μέτρα απαγορεύσεων, περιορισμών και καταστολής!
  • Δωρεάν μαζικά τεστ σ’ όλο το πληθυσμό και τους υγειονομικούς! – Δωρεάν μάσκες και αντισηπτικά σε όλους!
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην περίθαλψη! – Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων!
  • Να ξανανοίξουν τα νοσοκομεία που έκλεισαν! – Ν’ αναπτυχθούν νέα κρεβάτια νοσηλείας και νέες κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία!
  • Κάτω η πολιτική της εμπορευματοποίησης του κοινωνικού αγαθού της υγείας και της ιδιωτικοποίησης του δικαιώματος της περίθαλψης!
  • Αγώνας για ίση, πλήρη και ΔΩΡΕΑΝ περίθαλψη για όλο το λαό!