Ανακοίνωση της οργάνωσης Τρικάλων του ΚΚΕ(μ-λ) για το εργατικό ατύχημα στο δήμο Τρικκαίων

Εργατικά ατυχήματα – εργοδοτικά εγκλήματα

Ένας ακόμη εργαζόμενος, υπάλληλος της Γεωπονικής υπηρεσίας του δήμου Τρικκαίων βρήκε τραγικό θάνατο την ώρα που έκοβε κλαδιά δέντρων κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια. Από τον περασμένο Σεπτέμβρη 67 εργατικά ατυχήματα είδαν το φως της δημοσιότητας εκ των οποίων τα 21 (συν τον τρικαλινό εργαζόμενο, 22) ήταν θανατηφόρα  και δυστυχώς ο τραγικός κατάλογος θα μεγαλώνει.

Οι απολύσεις και η μείωση του προσωπικού τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα και υπηρεσίες έχουν σαν αποτέλεσμα την υπερεντατικοποίηση της εργασίας αφού όλο και λιγότεροι εργαζόμενοι αναλαμβάνουν μεγαλύτερο όγκο εργασιών.

Τα μέτρα προστασίας είναι ανύπαρκτα  αφού κατά τους κυβερνώντες και τους εργοδότες ανεβάζουν το κόστος εργασίας  Έτσι  οι εργαζόμενοι  τείνουν να γίνονται απλά εξαρτήματα που «τι να κάνουμε, χαλάνε». Οι πολιτικές λιτότητας και  αφαίρεσης μιας σειράς εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων εντάθηκαν τα τελευταία χρόνια των μνημονίων και υπηρετήθηκαν πιστά από όλες τις κυβερνήσεις (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν και ΣΥΡΙΖΑ σήμερα), σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών. Αυτές είναι οι αιτίες των προβλημάτων αλλά και του  φόρου αίματος που πληρώνουν καθημερινά η εργατική τάξη και οι εργαζόμενοι. Μαζί με τις διεκδικήσεις για μισθούς και μεροκάματα που να καλύπτουν το κόστος ζωής θα πρέπει να αγωνιστούν και για ασφαλείς συνθήκες εργασίας, κόντρα στην ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια στους οικείους του  αδικοχαμένου Σωτήρη Μπραχάλα.