Ανακοίνωση της ΝΕ Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ για τις αποχωρήσεις

Η συγκρότηση Προοδευτικών Αυτοδιοικητικών  Σχημάτων στη βάση κοινού προοδευτικού προγράμματος και αξιόπιστων προσώπων στη στάση ζωής τους, αποτελεί κεντρική επιλογή του  κόμματός μας. Αυτό επιδιώχθηκε και στη Θεσσαλία. Χαιρετίσαμε την προσπάθεια δημιουργίας Ενωτικού Προοδευτικού ψηφοδελτίου με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον γνωστό καρδιοχειρουργό Νίκο Τσιλιμίγκα, επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας.

Η Ν.Ε. Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνεννόηση με την Πρωτοβουλία Πολιτών της ΠΕ Τρικάλων αποφάσισαν έγκαιρα να συμβάλουν. Γι αυτό και όταν  μας ζητήθηκε να υποδείξουμε τρία έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη μας που θα συμμετείχαν στο Ενωτικό Προοδευτικό Ψηφοδέλτιο, καταλήξαμε στις υποψηφιότητες των : Καπέλου Γιώργου, Παπαζεύκου Ουρανίας και Στάμου Δημήτρη, οι οποίες έγιναν αποδεκτές. Στη συνέχεια μας ζητήθηκε η υποψηφιότητα και της γιατρού Παγδάτογλου- Σπυροπούλου Κικής, με την οποία συμφωνήσαμε.

Με ευθύνη του υποψηφίου Περιφερειάρχη κ. Τσιλιμίγκα, η κατάθεση στο Πρωτοδικείο του Ενωτικού Προοδευτικού Συνδυασμού δεν περιελάμβανε το σύνολο των ονομάτων τα οποία είχαν συμφωνηθεί, και για τα οποία είχαν σταλεί όλα τα απαραίτητα έγγραφα προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Αν και μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής οι ιθύνοντες μας διαβεβαίωναν για την πλήρη συμμετοχή των υποψηφίων μας, με έκπληξη τα ξημερώματα διαπιστώσαμε τον  απόλυτο  πολιτικό εμπαιγμό.

Κατόπιν τούτων , η ΝΕ Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ σέβεται και στηρίζει την απόφαση των αυτοδιοικητικών στελεχών μας να αποσυρθούν από το ψηφοδέλτιο του κ. Τσιλιμίγκα, εκτιμώντας  ότι η απόφαση της απόρριψης της υποψηφιότητας του Γιώργου Καπέλου ήταν αποτέλεσμα μεθοδεύσεων στελεχών του ΚΙΝΑΛ που προτιμούν τη σύμπλευση με τη Ν.Δ. από τη συγκρότηση Προοδευτικών Σχημάτων αν και γνωρίζουν ότι αυτό αποτελεί έμμεση στήριξη στη Δεξιά και στην περιφερειακή της  παράταξη.

Προφανώς σε επίπεδο Νομού κυριάρχησαν η πολιτική μικροψυχία και ο άκρατος τυχοδιωκτισμός μερίδας στελεχών του ΚΙΝΑΛ, μπροστά στην αναγκαιότητα και την κοινωνική επιταγή για δημιουργία ευρύτερων πολιτικών συμμαχιών ως ανάχωμα μπροστά στον  νεοφιλελευθερισμό και τον ακροδεξιό λαικισμό.

Οι  πολιτικές και αυτοδιοικητικές συμμαχίες δεν μπορούν να οικοδομούνται με όρους πολιτικών τακτικισμών και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων τις οποίες  και απορρίπτουμε απερίφραστα. Δηλώνουμε σε κάθε τόνο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων, σεβόμενος και την απόφαση του κόμματος μας να στηρίξει το Ενωτικό Προοδευτικό Αυτοδιοικητικό ψηφοδέλτιο στη Θεσσαλία,  θα συνεχίσει να εργάζεται για τη δημιουργία ευρύτερων προοδευτικών συμμαχιών υπηρετώντας τις σύγχρονες κοινωνικές και πολιτικές ανάγκες, πιστοί στις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς.