Ανακοίνωση παράταξης ΣΥΡΙΖΑ στην ΠΟΕΔΗΝ για τις πολιτικές διώξεις

Δεν έχουν το Θεό τους!!!. Ο Κορονοϊός εξαπλώνεται και αντί οι Διοικήσεις στα Νοσοκομεία να παίρνουν μέτρα, συνεχίζουν ακάθεκτοι να καθαιρούν και υποβαθμίζουν τους «μη αρεστούς»  Προϊστάμενους!!!.

Δεν έχουν το Θεό τους οι Κομματικές Διοικήσεις των Νοσοκομείων. Ενώ ο Κορονοϊός εξαπλώνεται και ήδη παρουσιάζονται αρκετά σοβαρά προβλήματα στο σχέδιο αντιμετώπισης του, με «κενά ασφαλείας» και προβλήματα στη στελέχωση και στην επάρκεια των αναγκαίων μέτρων προστασίας, δυστυχώς έχουν επιλέξει να παρέμβουν με βάση άλλες προτεραιότητες.

Αντί λοιπόν να βρουν τα «κενά ασφαλείας» και να διορθώσουν και να μεριμνήσουν για την επαρκή στελέχωση και την επάρκεια των μέσων προστασίας για όλους τους εργαζόμενους, κάποιοι Διοικητές θεώρησαν ότι είναι η καλύτερη περίοδος, μέσα στη Πανδημία, να υλοποιήσουν τις κομματικές τους δεσμεύσεις. Καθαίρεση Προϊσταμένων και μετακινήσεις «μη αρεστών», αδιαφορώντας για τα υπαρκτά προβλήματα που δημιουργούνται στους χώρους δουλειάς. Ενώ από την άλλη, οι Διοικήσεις συνεχίζουν να παρανομούν, υποβαθμίζοντας στελέχη που επιστρέφουν από Θέση Ευθύνης σε απλούς υπαλλήλους.

Έτσι στο Θεαγένειο, η Διοίκηση καθαίρεσε Στελέχη για να τοποθετήσει ξανά κάποιους που είχαν πριν παραιτηθεί!!, ενώ «τιμώρησε»  με περίεργες μετακινήσεις τα μέλη της Παράταξης που βγήκε πρώτη στις εκλογές του Σωματείου. Τέτοιο παράσημο, θα το ζήλευαν πολύ…

Στη Πάτρα, καθαιρέθηκε Προϊστάμενος, με 32 χρόνια, για να τοποθετηθεί μια υπάλληλος με 10 χρόνια, με Διαβατήριο το τηλεφώνημα από το Υπουργείο Υγείας.

Στα Τρίκαλα, καθαιρέθηκαν Προϊστάμενοι, επειδή τόλμησαν να ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ, και δεν έτρεξαν να συμμετέχουν στις βόλτες της Διοίκησης με τη ΔΑΚΕ στα Τμήματα του Νοσοκομείου. Ενώ μετακινήθηκε και εργαζόμενος, με προβλήματα υγείας, προς «γνώση και συμμόρφωση» .

Ενώ καθεστώς τείνει να γίνει η υποβάθμιση Στελεχών Νοσοκομείων, που επιστρέφουν από Θέσεις Ευθύνης ( Διοικητές ή Υποδιοικητές) και δεν τοποθετούνται στις Θέσεις που είχαν πριν.

Πρόσφατο γεγονός, η επιστροφή συναδέλφου στο Γεννηματάς Αθηνών, που ενώ ήταν Προϊστάμενος  των Επαγγελμάτων Υγείας πριν τοποθετηθεί Διοικητής, τώρα που επέστρεψε, τοποθετήθηκε απλώς υπάλληλος, προς «γνώση και συμμόρφωση» .

Το ίδιο συνέβη και στο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, με το συνάδελφο της Πληροφορικής που είχε την ίδια τύχη.

Τα γεγονότα αυτά έρχονται να προστεθούν σε δεκάδες άλλα (διώξεις-καθαιρέσεις, μετακινήσεις) που ήδη έχουν ολοκληρωθεί σε πολλά Νοσοκομεία, αλλά και σε αυτά που θα ξεκινήσουν και θα ολοκληρωθούν το επόμενο Διάστημα.

Πέρα όμως από όσα γίνονται στο προσκήνιο, υπάρχουν και τόσα άλλα που γίνονται στο παρασκήνιο, με στόχο την επόμενη μέρα. Σε αυτό το άθλημα, φαίνεται να  διαπρέπει  γνωστός Υποδιοικητής Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, που δίνει τα ρέστα του για να παραμείνει και με την Ν.Δ. Βλέπεις, το χρήμα πολύ μίσησαν, τη «δόξα» ουδείς. Ευχόμαστε, εάν αποδώσουν τα ραντεβού του, να έχει το ίδιο πετυχημένο έργο όπως και με προηγούμενη Κυβέρνηση…

Υ.Γ : Απέναντι σε όλες αυτές τις παρεμβάσεις των Κομματικών Διοικήσεων της Ν.Δ, η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ δεν έχει αρθρώσει «ούτε λέξη!!» . Μάλιστα, με έγγραφο της, ζητά από το Υπουργείο, από τη μια όσες καθαιρέσεις γίνονται να αφορούν ΜΟΝΟ Συριζαίους. Ενώ από την άλλη ζητά, οι Διοικήσεις να μην καθαιρούν Προϊστάμενους που έχουν τοποθετηθεί πριν το 2015 (τα δικά τους παιδιά!!) . ΑΞΙΟΙ!!!.