Ανακοίνωση Λαϊκής Ενότητα Τρικάλων για την διαδήλωση μελών του ΑΚΕΠ

Η απόφαση των μελών του ΑΚΕΠ να διαδηλώσουν κατά της συμφωνίας των Πρεσπών στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στα Τρίκαλα, αποτέλεσε αποκλειστική τους πρωτοβουλία και συνεπώς τόσο η ενέργεια,  όσο και  το περιεχόμενο του πανώ δεν συζητήθηκαν και δεν αποφασίσθηκαν ποτέ από τη συντονιστική γραμματεία της ΛΑΕ Τρικάλων.

Η Λαϊκή Ενότητα με ξεκάθαρους πολιτικούς όρους και χωρίς καμία αναφορά σε «προδοσίες» και «εθνικούς μειδότες» στέκεται απέναντι στη ΝΑΤΟϊκή συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, που προωθήθηκε για να διευκολύνει την είσοδο της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας  στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ.

Αυτή η συμφωνία δεν συμβάλλει στην ειρήνη, στη συνεργασία και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια, γιατί η επέκταση του ΝΑΤΟ στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, που αυτή εξυπηρετεί, είναι παράγοντας αστάθειας και ανασφάλειας για την Ελλάδα και για όλους τους γειτονικούς λαούς και χώρες. Η δικιά μας αντίθεση στη συμφωνία καμία σχέση δεν έχει ούτε με την προσχηματική αντίθεση των καθεστωτικών μνημονιακών δυνάμεων (είναι δεδομένο ότι η ελληνική αστική τάξη έχει αποδεχθεί πλήρως τη συμφωνία αυτή και αποσκοπεί σε νέα κερδοφόρα έξοδο στα Βαλκάνια υπό τα φτερά των ΗΠΑ), ούτε με την αντίθεση των ακροδεξιών δυνάμεων που κινούνται σε εθνικιστική κατεύθυνση.

Υποστηρίζουμε την οικοδόμηση σχέσεων καλής γειτονίας με όλα τα βαλκανικά κράτη και την επίλυση των όποιων εκκρεμών προβλημάτων στη βάση του σεβασμού των συνόρων, της καλής γειτονίας, της ισοτιμίας και της αντίθεσης με τους εθνικισμούς και τους αλυτρωτισμούς.

 

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε. Τρικάλων