Ανακοίνωση ΚΚΕ(μ-λ) Τρικάλων: Συγκέντρωση το Σάββατο 13/3 ενάντια στην κρατική καταστολή

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 11ης Μαρτίου, η κυβέρνηση διέταξε μια ακόμα επιχείρηση τρομοκράτησης και καταστολής. Με κλούβες, ασφαλίτες, και τη χρήση ελικόπτερου(!) πάνω από το ΑΠΘ, εκκένωσε την κατάληψη της Πρυτανείας που πραγματοποιούσαν οι φοιτητικοί σύλλογοι μέσα από τις αποφάσεις των συνελεύσεων τους. Συνέλαβε και εγκλώβισε φοιτητές.

Πρόκειται για μία ακόμα επίδειξη πυγμής απέναντι στην αγωνιζόμενη νεολαία και το φοιτητικό κίνημα. Μια επίδειξη χωρίς προσχήματα, αφού ήτανε γνωστό σε όλους ότι είχε αποφασιστεί η λήξη της κατάληψης. Κι όμως, η κυβέρνηση αποφάσισε να πραγματοποιήσει την επιχείρηση ούτως ή άλλως, για να εφαρμόσει το νόμο για τα πανεπιστήμια και να τρομοκρατήσει.

Δεν θα περάσει. Η νεολαία έχει αποδείξει ότι μπορεί να αποκρούει τις βάρβαρες επιθέσεις εναντίον της. Καλούμε τους φοιτητές να μαζικοποιήσουν τα όπλα τους, που είναι οι γενικές συνελεύσεις των σχολών τους και να πάρουν αποφάσεις καταδίκης της κρατικής τρομοκρατίας. Καλούμε το λαό να υπερασπιστεί τα παιδιά του που αγωνίζονται για να μπορούν να σπουδάσουνε. Αυτοί που χτυπήσανε στη Νέα Σμύρνη, αυτοί χτύπησαν και στο ΑΠΘ, αυτοί θα χτυπήσουν αύριο όποιον σηκώσει κεφάλι απέναντι στη δολοφονική πολιτική τους. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ανατροπή του μαύρου νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη.

  • Ανατροπή του μαύρου νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη
  • Κάτω τα χέρια από το Άσυλο και το φοιτητικό κίνημα
  • Άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων χωρίς κατηγορίες
Συγκέντρωση ενάντια στην κρατική καταστολή Σάββατο 13/3 στις 12:00 μμ στην πλατεία Ρήγα Φεραίου