Ανακοίνωση για τη διεξαγωγή του 4ου Πανελλήνιου Διαδικτυακού Μαθηματικού Μαθητικού Φεστιβάλ

Με χαρά ανακοινώνουμε τη διοργάνωση του 4ου Πανελλήνιου Διαδικτυακού Μαθηματικού Μαθητικού Φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Απριλίου 2024.

Μετά την εξαιρετική επιτυχία των προηγούμενων φεστιβάλ, ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας να φιλοξενήσουμε διακεκριμένους ομιλητές διεθνούς φήμης με αναγνωρισμένο επιστημονικό έργο. Το πρόγραμμά θα περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες εργασίες, ομιλίες και συνεντεύξεις με πρόσωπα από τον χώρο των επιστημών και της κοινωνίας που αποτελούν πρότυπο. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν δράσεις και οι μαθητές/τριες θα μπορούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό των γρίφων.

     Το σύνθημα του φεστιβάλ είναι “Τα μαθηματικά είναι παντού” και υπογραμμίζει την παρουσία των μαθηματικών στην καθημερινότητά μας και προτρέπει τους μαθητές να τα ανακαλύπτουν από διάφορες οπτικές γωνίες.

 Το Φεστιβάλ απευθύνεται σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και θα πραγματοποιηθεί με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας. Σας καλούμε όλους, μαθητές και μαθήτριες από Γυμνάσια και Λύκεια σε όλη τη χώρα, καθώς και τα Ελληνικά σχολεία στο εξωτερικό, να συμμετάσχετε. Επίσης, θυμίζουμε ότι η συμμετοχή σε τέτοιες εκπαιδευτικές δράσεις μπορεί να ληφθεί υπόψη για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, σύμφωνα με τον νόμο 4823/2021 (Αρ. Φ.136).

Το Φεστιβάλ υλοποιείται από το Ελληνικό Κέντρο Επιστημών και Τεχνών (Ε.Κ.Ε.ΤΕ) με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.

Περισσότερες πληροφορίες και συνεχής ενημέρωση στην ιστοσελίδα του Ε.Κ.Ε.ΤΕ. (http://ekete.gr/) και στον ιστότοπο: http://omathimatikos.gr.

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης μπορείτε να δείτε πληροφορίες για τη διεξαγωγή του 4ου Διαδικτυακού Μαθηματικού Μαθητικού Φεστιβάλ.

 

Σας ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων!

 

                                                        Με εκτίμηση

Κωνσταντίνος Μπουραζάνας                                    Δημήτριος Θεοχάρης

   Πρόεδρος                                                                 Γενικός Γραμματέας