Ανακοίνωση Aγωνιστικής Πρωτοβουλίας Εργαζομένων-Ανέργων Τρικάλων για το Ε.Κ.Τρικάλων

Διορίστηκε ακόμα μία προσωρινή διοίκηση του πολύπαθου Εργατικού Κέντρου Τρικάλων (ΕΚΤ) από το Πρωτοδικείο. Αυτή αποτελείται ξανά από τους κύριους υπεύθυνους για την οργανωτική και πολιτική παράλυση του ΕΚΤ , δηλαδή τις παρατάξεις (Π)ΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ. Η ειρωνεία είναι ότι τους προηγούμενους μήνες εν’ όψει του συνεδρίου του ΕΚΤ υπήρξαν σοβαρές καταγγελίες από σωματεία και συνδικαλιστές για νόθευση των μητρώων των σωματείων και των αντιπροσώπων για το συνέδριο με κύρια ευθύνη και πάλι των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ που πλειοψηφούσαν στο Διοικητικό Συμβούλιο. Όπως είναι προφανές, τίποτα δεν έχει να περιμένει η εργατική τάξη του νομού από παρατάξεις και συνδικαλιστές που μόνο μέλημά τους είναι η καρέκλα και που με την αγωνιστική τους απραξία συμβάλλουν στην εφαρμογή μνημονιακών και αντεργατικών μέτρων.
Εντύπωση προκαλεί και η στάση της ΔΑΣ/ΠΑΜΕ, μέσω των σωματείων που ελέγχει, όπου σαν «απατημένη νύφη» διαμαρτύρεται για την απόφαση του Πρωτοδικείου την στιγμή που η ίδια είχε προκρίνει τη λύση μιας διαπαραταξιακής δικαστικά διορισμένης διοίκησης με σκοπό τον έλεγχο και την διεξαγωγή του συνεδρίου. Την στιγμή μάλιστα που εγκατέλειψε γρήγορα την αρχική της πρόταση για διαπαραταξιακή επιτροπή (στην οποία συμφωνήσαμε ως Αγωνιστική Πρωτοβουλία) που θα έκανε τον απαιτούμενο έλεγχο για την αποφυγή νοθείας και προσέφυγε στα δικαστήρια. Το σωστό αίτημα της ΔΑΣ/ΠΑΜΕ για «καθαρό συνέδριο» υπονομεύτηκε από την ίδια τηρώντας στάση αναμονής της απόφασης του δικαστηρίου αντί να συντονιστεί ενωτικά με κάθε αγωνιστική δύναμη που συμφωνεί με αυτό το αίτημα, απομονώνοντας πολιτικά τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Και απόμεινε να καταγγέλλει το «αστικό κράτος» που μέλη της δεν περιλαμβάνονται στη διορισμένη διοίκηση. Τα δικαστήρια και το κράτος είναι αστικά είτε μας βολεύουν οι αποφάσεις τους είτε όχι. . Για την ΔΑΣ/ΠΑΜΕ, τώρα έγιναν αστικά; Τώρα που η απόφασή τους δεν είναι η ποθούμενη από αυτή;
Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία διαφώνησε από θέση αρχής σε μια διορισμένη διοίκηση από τα δικαστήρια. Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να βασίζονται σε αποφάσεις δικαστηρίων που αντικειμενικά εφαρμόζουν τους αντεργατικούς και αντιλαϊκούς νόμους. Ούτε να ανέχονται κρατικές παρεμβάσεις στα εσωτερικά τους και στις διαδικασίες στους. Οι όποιες νομικές διεκδικήσεις μόνο επικουρικά μπορούν να βοηθούν τον κυρίως συνδικαλιστικό,πολιτικό και ιδεολογικό αγώνα της εργατικής τάξης ενάντια στους καπιταλιστές, ως την απελευθέρωσή της.
Θα δώσουμε τις δυνάμεις μας για καθαρό και δημοκρατικό συνέδριο του ΕΚΤ. Ταυτόχρονα με την πάλη για ένα ταξικό και ενωμένο εργατικό κίνημα. Ενάντια σε κεφάλαιο-κυβέρνηση-Ευρωπαϊκή Ένωση. Καλούμε κάθε συνειδητή δύναμη και κάθε εργαζόμενο σε συμπόρευση για αυτό το καθήκον.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΑΝΕΡΓΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ