Aνακοίνωσε ονόματα η Λαϊκή Συσπείρωση στο δήμο Φαρκαδόνας

Το απόγευμα της Κυριακής 10 Φλεβάρη έγινε στο μαγαζί «Νικατσιός» στο Ζάρκο η ανοιχτή εκδήλωση παρουσίασης της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο Φαρκαδόνας, όπου παρέστησαν μαζικά υποστηρικτές και υποψήφιοι της παράταξης. Την εκδήλωση άνοιξε ο Ρίμπας Θανάσης τονίζοντας το κριτήριο της ψήφου αλλά και τα ζητήματα  των εκλογικών μαχών που έχουμε μπροστά μας   και στη συνέχεια μίλησε η Ευαγγελία Στεργίου, υποψήφια δήμαρχος Φαρκαδόνας. Μεταξύ άλλων ανέφερε: Το κάλεσμα που απευθύνει το ΚΚΕ είναι επιλογή μάχης για τους ανθρώπους του λαού που στέκονται με οργή και αγανάκτηση απέναντι στους Αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς στην περιοχή μας, που προβληματίζονται για τις συνεχιζόμενες θυσίες στο βωμό της ανάπτυξης που είναι όμως κομμένη και ραμμένη στις επιδιώξεις και στα συμφέροντα των καπιταλιστών. Χορτάσαμε στο δήμο Φαρκαδόνας όλα αυτά τα χρόνια και από «σωτήρες» και από «δυνατά» ονόματα και δήθεν «ανεξάρτητους» που στο τέλος αποδείχθηκαν μια από τα ίδια. Εμείς το λέμε καθαρά -δυνατά – τίμια: Ισχυρό ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες. Ισχυρό στο Δήμο Λάρισας και σε όλους τους δήμους της χώρας. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι το ψηφοδέλτιό μας και μπορεί να εκφράσει ένα ρεύμα συμπόρευσης – αγώνα και αλλαγής στην Φαρκαδόνα και σε όλη τη Θεσσαλία. Αυτό δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι στο ψηφοδέλτιο μας συμμετέχουν μόνο οι κομμουνιστές.

Επίσης τόνισε ότι το ψηφοδέλτιο με το γαρίφαλο είναι η απάντηση του λαού στις παγίδες που αρχίζουν να στήνονται μπροστά στις επερχόμενες εκλογές, είτε με νέα, είτε με αναπαλαιωμένα «πρόσωπα», με ψεύτικα διλήμματα που κρύβουν την ουσία. Το κάλεσμα που απευθύνουμε στο λαό της πόλης είναι κάλεσμα συνέπειας, αγωνιστικότητας, αισιοδοξίας και πρέπει να φτάσει παντού. Έχουμε τη δύναμη να πάει σε κάθε χωριό της περιοχής, σε κάθε λαϊκό σπίτι. Εμπρός λοιπόν, αυτό το ρεύμα αλλαγής και αγώνα μπορεί και πρέπει να εκφραστεί και στην κάλπη!»

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο υποψήφιος περιφεριάρχης Θεσσαλίας της Λαϊκής Συσπείρωσης Τάσος Τσιαπλές που μεταξύ άλλων ξεκινώντας την ομιλία του εξέφρασε «τη στήριξη της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στο δίκαιο αγώνα και στα αιτήματα επιβίωσης των μικρομεσαίων αγροτών, που βρίσκονται στο μπλόκο της Νίκαιας, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ και να καταγγείλουμε την κυβέρνηση, που αντί να δώσει λύσεις στα προβλήματα, επιχείρησε να τους εκφοβίσει με δικαστικές διώξεις με διαδικασίες εξπρές, στέλνοντας σε δίκη 10 αγρότες την 1η Μάρτη». Στη συνέχεια επισήμανε:

«Με την αποψινή εκδήλωση της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, που είναι τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ, αλλά και άλλοι συναγωνιστές που έφυγαν από άλλους πολιτικούς χώρους και συμπαρατάσσονται μαζί μας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο Δήμο Φαρκαδόναςς και τους άλλους δήμους, αναγνωρίζοντας την ανάγκη να δυναμώσει το ΚΚΕ παντού, μπαίνουμε πιο αποφασιστικά στον προεκλογικό αγώνα, καλώντας τους εργατοϋπάλληλους, τους μικρομεσαίους αγρότες, τους μικροεπαγγελματίες, τους επιστήμονες, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, να δώσουν μαζικά την ψήφο τους στα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στην Περιφέρεια και στο Δήμο και του ΚΚΕ, στην ευρωβουλή και στη Βουλή, που ήταν πάντα μπροστά στους λαϊκούς αγώνες, για να υπάρχει πιο δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική, για να δυναμώσει η διεκδίκηση των λαϊκών αναγκών, είτε ο λαός μας τάξει στη διοίκηση, είτε στην αντιπολίτευση της Περιφέρειας και των δήμων και για να δυναμώσει ο αγώνας για λαϊκή εξουσία και οικονομία, που θα λύσει τα λαϊκά προβλήματα».

Καταλήγοντας τόνισε: «Εμείς είμαστε με το λαό και το έχουμε αποδείξει 100 χρόνια τώρα με τη δράση μας για την υπεράσπιση των συμφερόντων του και την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που του φορτώνει ο καπιταλισμός, για την ανατροπή του και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού. Μόνο τότε και τα τοπικά όργανα, μπορεί να υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες, μέσα στον καπιταλισμό τις ανάγκες των καπιταλιστών θα υπηρετούν.

Η δική μας αντίληψη για τις δομές διοίκησης σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, έχει τη βάση της σε έναν εντελώς διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης υπέρ του λαού, που θεμελιώνεται στην εργατική εξουσία, στην κοινωνική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής, στον κεντρικό και περιφερειακό σχεδιασμό και έχει κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Τέλος ανακοινώθηκε ένα τμήμα της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο Φαρκαδόνας που αποτελείται από τους εξής:

Γάτσιος Θανάσης – αγρότης – πρώην μέλος ΔΣ ΕΑΣ Τρικάλων από την Κρήνη

Γεωργίου Δημήτρης – αγρότης από την Φαρκαδόνα

Γιουβρής Γιώργος – αγρότης από τους Ταξιάρχες

Γρηγορίου Χρήστος – κοινωνιολόγος από το Κεραμίδι

Διβανέ – Μπέη Αθανασία – επαγγελματίας από το Ζάρκο

Ευθυμίου Γιώργος – αγρότης από την Παναγίτσα

Ζιώγα Γεωργία – αγρότισσα από τα Σερβωτά

Ζιώγκος Βαγγέλης – ελεύθερος επαγγελματίας από τη Φαρκαδόνα

Ζιώγκου Κατερίνα – εργάτρια από τη Φαρκαδόνα

Ζώτου Παναγιώτα – αγρότισσα από το Ζάρκο

Θεοχάρης Νίκος – συνταξιούχος εκπαιδευτικός από την Κρήνη

Καλλατζή Ευαγγελία – εργαζόμενη από τους Ταξιάρχες

Καταραχιάς Δημήτρης – συνταξιούχος  από τους Ταξιάρχες

Κοντονάσιου Αθανασία – αγρότισσα από το Κεραμίδι

Κούκος Αχιλλέας – αγρότης από τα Σερβωτά

Λακιάρας Χρήστος – συνταξιούχος εργάτης από τη Φαρκαδόνα

Λίτσιος Τάσος – ταξιτζής από το Γριζάνο

Λόκκα – Γκεμπερσιώτη Φωτεινή – συνταξιούχος από το Ζάρκο

Μαλέκας Θανάσης – αγρότης από το Γριζάνο

Μιχαλάκης Γιώργος  – συνταξιουχοςελεύθερος επαγγελματίας από τους Ταξιάρχες

Μίχος Δημήτρης – οικοδόμος από το Γριζάνο

Μπαλάφα Αθηνά – διαιτολόγος από τη Φαρκαδόνα

Μπαντής Θωμάς – αγρότης από το Κεραμίδι

Μπαντής Νίκος – οικοδόμος από το Κεραμίδι

Νταλαρίζος Νίκος – μηχανουργός από το Κεραμίδι

Παπαδόπουλος Βασίλης – συνταξιούχος στρατιωτικός από Φαρκαδόνα

Πιλάβοβα Ελένη – συμβασιούχος εργαζόμενη από το Κεραμίδι

Ρίμπας Θανάσης – μηχανουργός από τη Φαρκαδόνα

Συνάπαλου – Σμέρδη Λίτσα – κτηνοτρόφος από το Διάσελλο

Τζίρμπη – Κουτσογιάννη Ευαγγελία – αγρότισσα από τον Κλοκοτό