Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής Τρικάλων του ΣΥΝ

Synaspismos_thumb_medium500_0

Στην προσπάθεια διαφόρων κυβερνητικών στελεχών να στοχοποιήσουν την ανανεωτική  και ριζοσπαστική αριστερά εντάχθηκε από σήμερα το απόγευμα και η βουλευτής Τρικάλων Σούλα Μερεντίτη .

Όσο και αν προσπαθεί να καταγγείλει όμως τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την συμβολική παρουσία Τρικαλινών πολιτών κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της εμφάνισης σε τοπικό μέσο, η κ. Μερεντίτη θα πρέπει να γνωρίζει ότι και η δική της προσπάθεια θα πέσει στο κενό και δεν μπορεί να παρακάμψει την πραγματική εικόνα της κοινωνίας που συντριπτικά αντιτίθεται στην κυβερνητική πολιτική.

Υπενθυμίζουμε στην κ. Μερεντίτη ότι το εισόδημα και τα βασικότερα εργασιακά δικαιώματα των πολιτών, αλλά κυρίως η αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, θυσιάζονται στο βωμό του «μνημονίου» και του «μεσοπρόθεσμου» σχεδίου υποταγής στις αγορές, που με τη ψήφο της και η ίδια συνέβαλε να γίνουν «νόμοι του κράτους».

Η πρακτική της κυβέρνησης και των στελεχών της, δεν μπορεί να ανακόψει τη συνάντηση του κόσμου με την ανανεωτική και ριζοσπαστική αριστερά, στον αγώνα για να ανατραπεί το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα στην πράξη.

Είμαστε αταλάντευτα στο πλευρό όλων εκείνων που ειρηνικά αγωνίζονται ενάντια στην πιο κοινωνικά άδικη και δεξιά πολιτική των τελευταίων δεκαετιών, έχοντας επιλέξει με σαφήνεια το δρόμο των ειρηνικών επιλογών, διεξάγοντας έναν αγώνα ειρηνικό και μαζικό, στους δρόμους και στις πλατείες, που είναι προϋπόθεση για την ανατροπή της κυβέρνησης .

Δεν υιοθετούμε πρακτικές βίας, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Για αυτό και αγωνιζόμαστε για την πιο πλατιά και  ουσιαστική  δημοκρατία, τη διεύρυνση των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων ενάντια σε όλους αυτούς που θέλουν να τα υπονομεύσουν και να τα  συρρικνώσουν.

Η προσπάθεια τρομοκράτησης της κοινωνίας δεν θα περάσει.