Ανακοίνωση του Γραφείο τύπου της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ για τις επισκέψεις υψηλόβαθμων στελεχών της ΝΔ στο Νομό μας

KKE

Πίσω από «αντιμνημονιακές» μάσκες προσπάθησαν τα στελέχη της ΝΔ ,που επισκέφτηκαν τις τελευταίες μέρες το νομό μας, να κρύψουν τη συνέργεια του κόμματός τους στην εγκληματική πολιτική που έχουν χαράξει πλουτοκρατία- κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ. Με μπόλικη δόση από αντιμνημονιακά φούμαρα και αρκετό αέρα κοπανιστό θέλησαν να γλυκάνουν το «νέο μείγμα πολιτικής» που προτείνει η ΝΔ. Όμως η γεύση ήταν πικρή και η συνταγή σκέτο δηλητήριο. Τυχαίο; Κάθε άλλο. Γιατί οι περισσότερες από τις διαρθρωτικές ανατροπές που σήμερα υλοποιούνται από κυβέρνηση και τρόικα, αποτελούν τον πυρήνα του δήθεν «νέου μείγματος» που επαγγέλλεται η ΝΔ. Όποιες προτάσεις εμφανίζει εδώ και καιρό η ΝΔ ως «πραγματικές διαρθρωτικές αλλαγές», από τη δραστική μείωση του κράτους , τις σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις, την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου μέχρι τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών και την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, περιλαμβάνονται αυτούσιες στο μνημόνιο και στις επικαιροποιημένες εκδόσεις του. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ούτε μία (!) πρόταση από αυτές που έχει παρουσιάσει η ΝΔ ως δήθεν εναλλακτικές, που να μη βρίσκονται τώρα στη φάση της υλοποίησης από την κυβέρνηση και την τρόικα και ταυτόχρονα η ηγεσία της ΝΔ να μην έχει βάλει πλάτη, αποδεικνύοντας στην πράξη τι σημαίνει συναίνεση. Άλλωστε έχει υπερψηφίσει όλα τα νομοσχέδια που υλοποιούν διαρθρωτικές αλλαγές του μνημονίου. Επιβεβαιώνεται καθημερινά ότι οι αντιμνημονιακές της μάσκες είναι διάτρητες

Τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα του μνημονίου και οι αντιδραστικές διαρθρωτικές αλλαγές είναι δεδομένα, ιερά και απαραβίαστα για την ηγεσία της ΝΔ. γιατί είναι «δικά της» μέτρα στην υπεράσπιση και θωράκιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου .Οι προτάσεις «ανάπτυξης» της ΝΔ οδηγούν το λαό στην πτώχευση και στην διασφάλιση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας που ευθύνεται για την κρίση και το χρέος Αυτή είναι η πολιτική της και δεν πρόκειται να αλλάξει. Δεν είναι τυχαίο ότι ποτέ η ΝΔ δεν έχει δεσμευτεί ότι θα αυξήσει τους μισθούς ή τις συντάξεις που πετσοκόβει η κυβέρνηση από κοινού με την τρόικα, ούτε βέβαια ότι θα μειώσει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ή ότι θα αυξήσει το επίδομα ανεργίας, ή τις δαπάνες για την Παιδεία, την Υγεία.

Είναι άκρως επικίνδυνη για τα λαϊκά συμφέροντα η τακτική της ηγεσίας της ΝΔ, η οποία με άλλοθι τις αντιμνημονιακές και «αντιπολιτευτικές» κορόνες ασκεί διαρκή πίεση για νέα αντιλαϊκά μέτρα ,εντός και εκτός μνημονίου, στο όνομα πάντα της «ανάπτυξης». Σταθερά διαγκωνίζεται και στηρίζει την κυβέρνηση για την υλοποίηση των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων, ενώ ταυτόχρονα πασχίζει να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά, ανοίγοντας δρόμους για τη στρατηγική της πλουτοκρατίας, παριστάνοντας συνάμα την «αντιπολίτευση» ,ώστε να εγκλωβίζει τη λαϊκή αγανάκτηση.

Για το λαό περιθώρια δεν υπάρχουν. Πρέπει να ξεμπερδεύει με τα επιχειρήματα της ΝΔ και των άλλων κομμάτων της πλουτοκρατίας, να τους εγκαταλείψει, να οργανωθεί και να αντεπιτεθεί. Λύση για το λαό υπάρχει με λαϊκή συμμαχία, οργάνωση και ισχυρό ΚΚΕ για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και στην εξουσία προς όφελός του.

Από το γραφείο τύπου της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ