Ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων για την διαβούλευση με …ΡΟΜΑ

 pe trikalon

Σήμερα 28-02-2014 στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστου Μιχαλάκη παρουσία και του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Μέριμνας – Δημόσιας Υγείας -Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γεωργίου Τσίγκα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους διαμεσολαβητές των Ρομά κ.κ. Ηλία Φουντούνα, Χρίστο Τριανταφυλλίδη και Πάρη Δημόπουλο και την εκπρόσωπο του προγράμματος «Εκπαίδευση παιδιών Ρομά» κα Ρίτα Σπανούλη, για την ομαλή διέλευση των παιδιών των Ρομά του Κηπακίου στη διάβαση του νέου περιφερειακού προς το σχολείο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, τους ενημέρωσε ότι πλέον υπάρχει μόνιμος σχολικός τροχονόμος και σε καθημερινή βάση, τις ώρες λειτουργίας του σχολείου, θα διευκολύνει την ασφαλή διέλευση των παιδιών.
Παράλληλα, προχωράει από τη Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων μελέτη για την κατασκευή πεζογέφυρας.

Επιπλέον, η κα Σπανούλη ενημέρωσε τους Αντιπεριφερειάρχες ότι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας υλοποιεί το πρόγραμμα «Εκπαίδευση παιδιών Ρομά», με υπεύθυνο τον κ. Χρίστο Γκόβαρη και συνεργάτες στα Τρίκαλα την κα Ρίτα Σπανούλη και τους διαμεσολαβητές Ηλία Φουντούνα, Χρίστο Τριανταφυλλίδη, Πάρη Δημόπουλο, για τους οικισμούς των Ρομά στο Κηπάκι και τον Πύργο.

Στόχος του προγράμματος είναι η σχολική εκπαίδευση των παιδιών Ρομά, η φοίτησή τους στα σχολεία της περιοχής, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, η συνεργασία και επικοινωνία με τους γονείς, οι λόγοι διαρροής και διαλειπούσης φοίτησης, η ευαισθητοποίηση των ενηλίκων Ρομά για την εκπαίδευση κλπ.

.