Ανακοίνωση της ΠΑΣΥ για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για την υγεία

pasy

H Γραμματεία Τρικάλων της ΠΑΣΥ καλεί τους αγρότες να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις για την Υγεία – Πρόνοια που διοργανώνουν από κοινού το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, ο Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων την Τετάρτη 20 Ιούλη:

† στις 8πμ σε διαμαρτυρία στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων

† στις 8μμ στο συλλαλητήριο στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου

Συνάδελφοι αγρότες, κτηνοτρόφοι

Η υγεία και η ζωή μας βρίσκονται σε κίνδυνο, προκειμένου να σωθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Η ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή μας περίθαλψη, η Πρόνοια, μετατρέπονται ακόμη παραπέρα σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, απλησίαστο για τη λαϊκή οικογένεια (…) Οι νέες περικοπές στη Δημόσια Υγεία κατά 1 δισ. 300 εκατ. ευρώ το 2011 και επιπλέον 350 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο μέχρι το 2015, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στο όνομα του “νοικοκυρέματος” και του ελέγχου της “σπατάλης” θα έχουν τραγικές και σκληρές συνέπειες για τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Μετά το υποχρεωτικό 5ευρω, κλείνουν ή υποβαθμίζουν ακόμη περισσότερο τα Κέντρα Υγείας στην Υπαιθρο. Κόβουν ειδικότητες και προσωπικό, με συνέπεια να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών (…) Πρόσφατα αυξήθηκαν οι εισφορές των αγροτών στον ΟΓΑ και θα αυξηθούν πάλι, σύμφωνα με το αντιλαϊκό μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Ωστόσο, τουλάχιστον το 25% των αγροτών, λόγω δραστικής μείωσης του αγροτικού εισοδήματος, αδυνατεί να πληρώσει την ασφαλιστική εισφορά στον ΟΓΑ, με αποτέλεσμα να μην έχει ασφάλιση η αγροτική οικογένεια και να μην μπορεί να πάρει ούτε και σύνταξη (…) Προωθείται σε νομοσχέδιο της Βουλής η αύξηση των χρόνων ασφάλισης στον ΟΓΑ, προκειμένου να δίνονται οι αναπηρικές συντάξεις σε μέλη της οικογένειας του ασφαλισμένου με αναπηρία. Σήμερα είναι στα 15 χρόνια ασφάλισης στον ΟΓΑ και αυξάνεται στα 20 χρόνια μέχρι 31/12/2012 και στα 25 χρόνια από το 2013, με άμεσο κίνδυνο πολλοί δικαιούχοι-ανάπηροι να χάνουν αυτή την ασφάλιση, που έχουν ζωτική ανάγκη, αυτή είναι η βαρβαρότητα τους!.

Γραμματεία Τρικάλων της ΠΑΣΥ