Ανακοίνωση της Νεολαίας τους ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού

neoi syriza 3

Οι μετανάστες και οι μετανάστριες στην Ελλάδα ζουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία σε καθεστώς παρανομίας και αντιμετωπίζουν καθημερινά τη ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης, που τους/τις προσφέρει ως εύκολη λεία στην εργοδοσία. Στερούνται στοιχειωδών εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι/ες με την εργοδοτική τρομοκρατία, τις φυλετικές διακρίσεις και τις δολοφονικές επιθέσεις των φασιστικών συμμοριών.

Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ με την πολιτική τους συναγωνίζονται πάνω στην ατζέντα της «τάξης» και της «ασφάλειας» ,στήνοντας φράχτες στα σύνορα και στρατόπεδα συγκέντρωσης στις πόλεις για να στοιβάξει αυτούς που φτάνουν στη χώρα κυνηγημένοι και εξαθλιωμένοι.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, ένα πλατύ κίνημα αλληλεγγύης και συμπαράστασης σε όλη την Ελλάδα στέκεται στο πλευρό τους, διεκδικώντας ίσα δικαιώματα για όλους και όλες.

Οι κοινοί αγώνες που θα δώσουμε όλο το επόμενο διάστημα μαζί με τους μετανάστες και τις μετανάστριες, για τη νομιμοποίηση τους και για ίσα δικαιώματα, για παροχή ασύλου στους, αλλά και για τη συνολική ανατροπή της αντι-μεταναστευτικής πολιτικής, είναι το στοιχειώδες πολιτικό μας καθήκον.

Στην Ελλάδα των μνημονίων της φτώχειας και της ανεργίας, ο εχθρός δεν είναι ο μετανάστης και ο πρόσφυγας .Είναι αυτοί ,που εδώ και δύο χρόνια, στο όνομα της σωτηρίας της πατρίδας και του έθνους, καταστρέφουν τις ζωές των εργαζομένων και υποθηκεύουν το μέλλον της νέας γενιάς. Το σχέδιο τους είναι μια Μανωλάδα όλη η Ελλάδα .
ΝΕΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

.