Ανακοίνωση της ΛΑΕ για την μείωση μισθών στην ΕΑΣ Τρικάλων

gatsios_andreoy

 

 

 

Θέλουμε να κάνουμε γνωστό στους εργαζόμενους της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων και γενικότερα στους εργαζόμενους αλλά και στους αγρότες του νομού Τρικάλων τις θέσεις και τις προτάσεις της ΛΑΕ στο ΔΣ της ΕΑΣΤ.

1. Όσον αφορά την απόφαση για μείωση του μισθού των εργαζομένων μέσω της κατάργησης της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας(ΣΣΕ)  που επέβαλε η πλειοψηφία του ΔΣ και συγκεκριμένα η παράταξη της ΝΔ , την καταψηφίσαμε. Πρότασή μας ήταν και είναι να υπογραφεί κλαδική ΣΣΕ όπως διεκδικούν και οι εργαζόμενοι  μέσα από τη συνέλευσή τους , να μη γίνει καμία μείωση στους μισθούς. Για την κατάντια της ΕΑΣ αλλά και του συνεταιριστικού κινήματος δεν έχουν καμιά ευθύνη οι εργαζόμενοι. Ευθύνες έχουν οι αντιλαϊκές πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που διαχειρίστηκαν οι παρατάξεις τους στο ΔΣ της ΕΑΣ Τρικάλων.

2. Για την Αλλαγή της σύμβασης των εργαζομένων από τη σύμβαση της ΓΣΕΕ στη σύμβαση της ΠΑΣΕΓΕΣ πρότασή μας ήταν να ισχύσει για όλους τους εργαζόμενους η σύμβαση της ΠΑΣΕΓΕΣ (θέση που υιοθετήθηκε ομόφωνα από το ΔΣ) και όχι μόνο για τους πέντε εργαζόμενους που πρότεινε η πλειοψηφία του ΔΣ

Λαϊκή Αγροτική Ενότητα (παράταξη της ΠΑΣΥ στην ΕΑΣ Τρικάλων)

 

.