Ανακοίνωση της ανεξάρτητης ριζοσπαστικής παρέμβασης Τρικάλων για την απεργία

apergia toytouka

Όσο δεν αγωνιζόμαστε και δεν τολμούμε, χρεοκοπούμε!
Η υπερψήφιση του 3ου Μνημονίου, με μεγάλη μάλιστα κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ήρθε να επιβεβαιώσει τα εφιαλτικότερα σενάρια για το μέλλον των εργαζόμενων και των ανέργων, των συνταξιούχων και των νέων.
Ήρθε να επικυρώσει τη συνέχιση, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, των ακραίων πολιτικών λιτότητας, της βίαιης αναδιανομής εισοδημάτων, εις βάρος των μεσαίων και ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων.
Εδραιώνεται, έτσι, η διαιώνιση της καταστροφικής πολιτικής που οδήγησε σε πρωτοφανείς απώλειες εισοδημάτων και δικαιωμάτων, προκειμένου να σαρωθεί ότι απόμεινε από τα κοινωνικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και τον δημόσιο πλούτο.
Οι κυβερνήσεις αλλάζουν – Οι ίδιες πολιτικές συνεχίζονται και εντείνονται.
Η ίδια πολιτική συνεχίζεται, στο όνομα της δημοσιονομικής προσαρμογής και της επαπειλούμενης χρεοκοπίας. Συνεχίζεται η αύξηση της έμμεσης φορολογίας και δρομολογείται η ανατροπή του μεταπολεμικού δημόσιου και κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος, η ιδιωτικοποίηση όσων στρατηγικών τομέων του Δημοσίου έχουν ακόμα απομείνει δημόσια (ενέργεια, νερό, λιμάνια, αεροδρόμια), μειώνονται περαιτέρω μισθοί και συντάξεις, εκχωρούνται τα «κόκκινα δάνεια» σε κερδοσκοπικά funds και προχωράμε σε πλειστηριασμούς ακόμη και της πρώτης κατοικίας.
Ισοδύναμα: Να δούμε ποιος θα φαγωθεί ή αλλιώς «διαίρει και βασίλευε»!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει αποδεχτεί πλήρως το μνημονιακό πλαίσιο που παραμένει ακριβώς το ίδιο. Παίρνει εξίσου αντιλαϊκά μέτρα με τα μέτρα που πήραν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις και επιχειρεί να «χρυσώσει» το χάπι και να μας εξαπατήσει με τα λεγόμενα ισοδύναμα. Όμως πέρα από το ότι είναι αυταπάτη το «πιο ανθρώπινο μνημόνιο» είναι και μια επικίνδυνη λογική που διασπάει τους εργαζόμενους.
Να πληρώσουν όσοι στέλνουν τα παιδιά τους στην ιδιωτική εκπαίδευση ή να πληρώσουμε πιο ακριβό το μοσχάρι; Να κοπούν οι συντάξεις άνω των 1000 ευρώ (και βλέπουμε) ή να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ; Να γίνουν απολύσεις εκπαιδευτικών ή να μειωθεί σε όλους λίγο ο μισθός;
Και η κατρακύλα δε θα έχει τέλος. Με πολυδιασπασμένο και απελπισμένο το λαό τελικά θα υιοθετηθούν – αργά ή γρήγορα – όλα τα παραπάνω! Δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε, μόνο να χάσουμε αν μπούμε σε μια τέτοια λογική. Αυτό που χρειάζεται, είναι μέτωπο αντίστασης της μεγάλης εργαζόμενης και άνεργης πλειοψηφίας για να ανατραπεί η επίθεση του κεφαλαίου και του πολιτικού του προσωπικού που επιβάλλει τα μνημόνια.
Σε μια τέτοια κατεύθυνση πρέπει να συμμετέχουμε και να αξιοποιήσουμε τη γενική απεργία στις 12 Νοεμβρίου.
Λαός ενωμένος ποτέ νικημένος!
Μπροστά στις νέες συνθήκες που οριοθετούνται από τους ακραίους εκβιασμούς, την τρομοκρατία των δανειστών και την αποδοχή από την Κυβέρνηση του ρόλου, όχι ενός ακόμα απλού διαχειριστή των αδιέξοδων πολιτικών που επιβάλλονται; αλλά ενός κυνικού υπερασπιστή τους, μένει σε εμάς, τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τις νέες και τους νέους, να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας:
με τρόπο μαζικό, συμμετοχικό και οργανωμένο να διεκδικήσουμε την ανατροπή των μνημονίων και όλων των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται σε βάρος μας.

Συμμετέχουμε στη Γενική Απεργία στις 12 Νοέμβρη 2015 και διεκδικούμε:
• Δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την παιδεία – ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών!
• Όχι σε αυξήσεις στα όρια ηλικίας και στη μείωση των συντάξεων. Κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση!
• Όχι στο νέο μισθολόγιο. Αυξήσεις στους μισθούς – για μια αξιοπρεπή ζωή. Επανακατάταξη στα μισθολογικά κλιμάκια όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο με άμεσο «ξεπάγωμα» των μισθών. Νέο μισθολόγιο με αποκατάσταση των απωλειών και ακώλυτη μισθολογική- βαθμολογική εξέλιξη.
• Όχι στην αξιολόγηση και την αυτοαξιολόγηση. Καμιά κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών!
• Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την επαρκή στελέχωση της Υγείας, της Παιδείας, της Αυτοδιοίκησης, των Ασφαλιστικών ταμείων, με παράλληλη αύξηση της χρηματοδότησης και διατήρηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα τους.
• Διατήρηση υπό δημόσιο έλεγχο όλων των στρατηγικών τομέων της ελληνικής Οικονομίας-αποτροπή της εκποίησης του δημόσιου πλούτου
• Ανατροπή της άδικης και ταξικής, σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων, φορολογίας, με την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση των αυξημένων συντελεστών ΦΠΑ.
• Κατάργηση παλαιών και νέων μνημονίων
• Διαγραφή του χρέους.
Τα μνημόνια δεν είναι μονόδρομος! Είναι εξαθλίωση και χρεοκοπία!
Μονόδρομος είναι ο αγώνας για μια καλύτερη ζωή,
σε σύγκρουση με τα μνημόνια , το κεφάλαιο,
την κυβέρνηση και τους δανειστές, την ευρωζώνη και την Ε.Ε.
Όλες και όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις!

.