Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας εργαζομένων –ανέργων Τρικάλων

dikastiria trikalon

Απαλλαγή από κάθε κατηγορία και αθώωση της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας εργαζομένων-ανέργων και των αγωνιστών που διώκονται από τον εργολάβο καθαριότητας του Νοσοκομείου Τρικάλων!
Έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία και τη δημόσια υγεία!
Έξω οι διορισμένοι κηφήνες Διοικητές και υποδιοικητές.
Κρατική Διοίκηση στο Νοσοκομείο με εργατικό έλεγχο από τους εργαζόμενους (από τους γιατρούς μέχρι τις καθαρίστριες)
Δωρεάν και αναβαθμισμένη δημόσια υγεία για όλο το λαό, με μόνιμο προσωπικό!

Εργαζόμενοι- εργαζόμενες, νέοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, λαέ των Τρικάλων,
Στις 8 Δεκέμβρη 2015 δικάζονται 9 αγωνιστές του κινήματος μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον τους ο εργολάβος καθαριότητας του Νοσοκομείου Τρικάλων, επειδή στάθηκαν στο πλευρό των αγωνιζόμενων καθαριστριών του Νοσοκομείου το καλοκαίρι του 2014, οι οποίες διεκδικούσαν δεδουλευμένα 6 μηνών.
Οι καθαρίστριες προχώρησαν τότε σε στάση εργασίας και σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας αγωνιστικά τα δίκαια αιτήματά τους.
Το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων, του οποίου μέλη ήταν αρκετές καθαρίστριες, κάλυψε συνδικαλιστικά τον αγώνα τους και ταυτόχρονα κάλεσε σε συμπαράσταση στον αγώνα τους την εργατική τάξη και το λαό των Τρικάλων.
Στο κάλεσμα των καθαριστριών και του σωματείου ανταποκρίθηκαν συνδικαλιστές, μέλη Διοικητικών Συμβουλίων σωματείων, και απλοί πολίτες. Δημοσιογράφοι ανέδειξαν και δημοσίευσαν τα γεγονότα.
Αυτές είναι οι πράξεις για τις οποίες ο εργολάβος σέρνει σε Δίκη 9 αγωνιστές, συνδικαλιστές, απλούς πολίτες και δημοσιογράφους.
Ανάμεσα στους διωκόμενους βρίσκονται μέλη της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας αλλά και η ίδια η Αγωνιστική Πρωτοβουλία εργαζομένων–ανέργων σαν παράταξη, η οποία ήταν από τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν στο αγωνιστικό κάλεσμα και που τα μέλη της στάθηκαν από την αρχή μέχρι το τέλος στο πλευρό των καθαριστριών, θέτοντας ταυτόχρονα το ζήτημα στο ΔΣ του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων για να πάρει απόφαση συνδικαλιστικής κάλυψης και στήριξης των κινητοποιήσεων, πράγμα που έγινε.
Τα μέλη της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας ήταν στο πλευρό των καθαριστριών σε όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης τους και σε κάθε τους ενέργεια: από την καλύτερη οργάνωση της κινητοποίησης, την δημοσιοποίησή της, την απεύθυνση στην επιθεώρηση εργασίας, την συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Νοσοκομείο, την παράσταση διαμαρτυρίας και την κατάληψη του γραφείου του Διοικητή του Νοσοκομείου, μέχρι την νομική και συνδικαλιστική υποστήριξή τους.
Αυτή την στάση μας «εκτίμησε» δεόντως ο εργολάβος καθαριότητας και για αυτό μας «τίμησε» ιδιαίτερα σαν παράταξη, με μήνυση και δίωξη και με προφανή στόχο την τρομοκράτησή μας και την δικαστική καταστολή.
Δεν αποτελεί πρωτοτυπία για την παράταξή μας αυτή η δίωξη. Και άλλοι καπιταλιστές κινήθηκαν εναντίον μας και εναντίον μελών μας επειδή ενοχλήθηκαν από την συνεπή στάση μας στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργατών και στην ανάδειξη εργοδοτικών αυθαιρεσιών. Οι διώξεις αυτές αποτελούν παράσημα τιμής για την Αγωνιστική Πρωτοβουλία και τα μέλη της βγαίνουν πιο δυνατά και πιο έμπειρα μέσα από αυτές τις μάχες.
Η τρομοκρατία των εργολάβων δεν θα περάσει!
Στη δίκη κατήγοροι θα είμαστε εμείς και κατηγορούμενος ο εργολάβος!
Η εργατική πάλη θα νικήσει και οι εργατικοί αγώνες θα δικαιωθούν!
Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι η εργατική τάξη να πραγματοποιήσει την ιστορική της αποστολή που δεν είναι άλλη από την ανατροπή και κατάργηση του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, του καπιταλιστικού συστήματος, και την οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας χωρίς φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση, χωρίς καταπίεση, χωρίς πολέμους και πρόσφυγες, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Καλούμε τους φίλους και τα μέλη μας, όλους τους εργαζόμενους των Τρικάλων, στη Δίκη στα Δικαστήρια των Τρικάλων, την Τρίτη 8 Δεκέμβρη.

Τρίκαλα, 5/12/2015
Αγωνιστική Πρωτοβουλία εργαζομένων –ανέργων N.Τρικάλων

 

.