Ανακοίνωση Σιμορέλη για το Δημοψήφισμα

simorelis news5

Εδώ και ένα εξάμηνο, η ελληνική κυβέρνηση δίνει μια μάχη μέσα σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας με σκοπό να εφαρμόσει την εντολή διαπραγμάτευσης για τον τερματισμό της λιτότητας.

Μέχρι στιγμής, δόθηκε ένας αγώνας για μια βιώσιμη συμφωνία που θα σέβεται τη δημοκρατία και τους κοινούς ευρωπαϊκούς κανόνες. Έπειτα από μήνες σκληρής διαπραγμάτευσης, οι εταίροι μας κατέληξαν στο προχθεσινό τελεσίγραφο προς την ελληνική δημοκρατία και τον ελληνικό λαό, ζητώντας δυσβάσταχτα μέτρα που υπονομεύουν την ανάκαμψη της οικονομίας.

Αυτή τη δύσκολη στιγμή, η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε τη δημοκρατικότερη λύση, την κυρίαρχη βούληση του ελληνικού λαού μέσω Δημοψηφίσματος. Είναι εξαιρετικά σημαντικό, οποιαδήποτε και να είναι η έκβαση του Δημοψηφίσματος να γίνει σεβαστή από όλους.

Σε αυτό το εκβιαστικό τελεσίγραφο για την αποδοχή μιας αυστηρής, ταπεινωτικής και ατέρμονης λιτότητας, χωρίς προοπτική να ορθοποδήσουμε ποτέ κοινωνικά και οικονομικά, πρέπει να δώσουμε ως μήνυμα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και στους λαούς της Ευρώπης ότι είμαστε αντίθετοι.

Σιμορέλης Χρήστος
Βουλευτής Τρικάλων με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α