Ανακοίνωση ΚΚΕ(μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ για τις εξελίξεις στο χώρο της υγείας

ydeia_news
.
Περίσσεψε και ξεχείλισε η οργή του κόσμου της δουλειάς από την επίθεση που παίρνει χαρακτηριστικά μαζικής δολοφονίας στο χώρο της υγείας-περίθαλψης.

Στις ελλείψεις φαρμάκων απαραίτητα για να συνεχίσουν να ζουν χρόνια άρρωστοι, παιδιά με σοβαρές ασθένειες κ.λ.π., ήρθε να προστεθεί και η υποχρέωση των ασφαλισμένων να πληρώνουν από την τσέπη τους ολόκληρο το ποσό του φαρμάκου που χρειάζονται.

Για αρκετά ακριβά φάρμακα, για αρρώστους που βρίσκονται σε χρόνια θεραπεία, σε κέντρα αποκατάστασης κλπ, κάτι τέτοιο σημαίνει ουσιαστικά διακοπή της θεραπείας τους.

Γιατί με τις περικοπές μισθών και συντάξεων, την ακρίβεια, την φορολογική επιδρομή στα λαϊκά εισοδήματα που θα βρεθούν χρήματα για να αγοραστούν τα φάρμακα που οι φαρμακοποιοί τα αγοράζουν πια τοις μετρητοίς από τις αποθήκες και τις φαρμακευτικές εταιρίες χωρίς να δίνουν πίστωση στα ταμεία;
Δεν φταίνε οι φαρμακοποιοί γι αυτή την κατάσταση αλλά μια πολιτική που μεθοδικά χρόνια τώρα και ιδιαίτερα μετά τα Μνημόνια πριονίζει την δωρεάν περίθαλψη και υγεία. Που αφήνει επίτηδες «μπαταξήδες» τα ταμεία των εργαζομένων, που αφαιρεί απαραίτητες εξετάσεις και φάρμακα από τις λίστες, που αντικαθιστά τα πιο κατάλληλα φάρμακα με φάρμακα γεννόσημα-μαϊμούδες.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες 
Το μαύρο μέτωπο των κομμάτων του Μνημονίου με βασικό κορμό την πιο μαύρη Δεξιά που γνώρισε ο τόπος τα τελευταία χρόνια, ποντάρει ίσως στις ελλείψεις των φαρμάκων και την ανησυχία που προκαλούν για να πλασάρει τα εκβιαστικά του διλήμματα για το χάος της ακυβερνησίας, την αναγκαιότητα της συμμετοχής στην ευρωζώνη κλπ. Στην πραγματικότητα όμως η οργή του λαού για όσους μας οδήγησαν ως εδώ, θεριεύει!
Και δεν πρόκειται αυτή η οργή να στομώσει αν δεν λυθούν και αν δεν αντιμετωπιστούν τα βασικά του προβλήματα επιβίωσης. Δεν πρόκειται να εκτονώσουν οι εκλογές αυτή την οργή, και θα την εισπράξουν όσοι θα βρεθούν απέναντι του και μετά τις εκλογές.
Τόσο αυτοί που τον ποτίζουν το δηλητήριο του φόβου, όσο και αυτοί που του πλασάρουν το «φάρμακο» των εκλογών και της κυβερνητικής αλλαγής σαν λύση.

Ο λαός μας δεν θα αυτοκτονήσει και δεν θα αφήσει να πεθάνουν σαν το σκυλί στ` αμπέλι τα παιδιά και οι γέροντες του!

Θα αγωνιστεί σήμερα και μετά τις 17 του Ιούνη για την δωρεάν περίθαλψη-υγεία για όλο το λαό.
ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Να απαιτήσουμε μαζικά-μαχητικά-αποφασιστικά να δωθεί λύση ΣΗΜΕΡΑ! ΤΩΡΑ!
• Να ξεκινήσει από τα Νοσοκομεία και τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ η δωρεάν παροχή φαρμάκων για τους ασθενείς που κινδυνεύουν από τις ελλείψεις!
• Να πληρωθούν όσα χρωστούν τα ταμεία σε γιατρούς και φαρμακοποιούς.
• Να ξεκινήσει τώρα η συνταγογράφηση φαρμάκων και εξετάσεων για τους ασφαλισμένους.
.
.