Ανακοίνωση ΚΚΕ(μ-λ) για τις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής

 

kkem-l

 

 

 

Το τελευταίο διάστημα, οι επιθέσεις της συμμορίας της Χρυσής Αυγής εντάθηκαν με την πλήρη κάλυψη του κράτους! Είτε με αποκλειστική «προτίμηση» στην Αριστερά (επίθεση σε κλιμάκιο της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ, επίθεση με σιδερογροθιά σε δημοτικό σύμβουλο του ΚΚΕ στην Αγία Παρασκευή, στα εκλογικά περίπτερα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα Ανω Λιόσια) είτε με δολοφονικές επιθέσεις, με θύματα Έλληνες και μετανάστες. Επιθέσεις που κάποιες φορές προκάλεσαν αντιδράσεις από κόσμο, άλλες φορές πάλι όχι – κι όχι χωρίς «φόβο» και «πάγωμα». «Ενδεικτικά» και μόνο, αναφέρουμε την εισβολή μέσα στο σπίτι όπου ζούσαν, τέσσερις Αιγύπτιοι ψαράδες, στο Πέραμα, και το σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι του ενός απ’ αυτούς. Την εισβολή τους σε καφενείο στη Βέροια και τον ξυλοδαρμό έξι θαμώνων. Νέες επιθέσεις σε μετανάστες μικροπωλητές στο Θησείο. Επιδρομές, μαζί με την ΕΛ.ΑΣ., στην πλατεία Αγίου Νικολάου, στη Νίκαια και σε μαγαζιά Πακιστανών. Επίθεση με τραυματισμό στο κεφάλι σε 23χρονο Πακιστανό στην Κόρινθο και πολλά ακόμα περιστατικά…
Η Χρυσή Αυγή έχει καταβολές: Είναι οι πολιτικοί απόγονοι των δοσίλογων και των ταγματασφαλιτών, αυτών που φόραγαν κουκούλες και «έδιναν» στον κατακτητή τους έλληνες πατριώτες. Και έχει παρόν: ο ρόλος που επιφυλάσσει το σύστημα στη Χρυσή Αυγή και σε άλλες φασιστικές ομάδες θα είναι ακόμα πιο «αναβαθμισμένος»! Συμπληρωματικά και σε συνεργασία με τους επίσημους κατασταλτικούς μηχανισμούς, θα βρίσκεται ολοένα και περισσότερο απέναντι στο λαό που θα αγωνίζεται για τα δίκια του, για την ίδια τη ζωή του. Απέναντι σε μετανάστες κι Έλληνες, σε εργαζόμενους κι απεργούς, στη νεολαία και στους αγωνιστές του λαϊκού κινήματος.
Η πολιτική των αντιμεταναστευτικών-φασιστικών πογκρόμ, της τρομοκρατίας και της καταστολής, των τραμπουκισμών του παρακράτους, δεν έρχεται απ’ το πουθενά. Είναι αναγκαία για το κεφάλαιο ώστε να αντιμετωπίσει-κάμψει-αποπροσανατολίσει τη λαϊκή πάλη. Την αντίσταση ενάντια στην ευρεία και βίαιη φτωχοποίηση που επιβάλλουν οι ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΕΕ.
Ο λόγος της Χ.Α. προσπαθεί να αντιστρέψει την πραγματικότητα και να δείξει ότι έχει δήθεν «αντισυστημικά» στοιχεία. Κάνουν τους αντισυστημικούς οι τζάμπα μάγκες που τραμπουκίζουν δυστυχισμένους μετανάστες αλλά κάνουν μόκο για την ΕΕ και για την παρουσία των ξένων αφεντικών – αμερικάνων και ευρωπαίων – στη χώρα. Κάνουν τους αντισυστημικούς αυτοί που υποστηρίζονται από τον πιο βαθύ μηχανισμό καταστολής αυτού του συστήματος, τα ΜΑΤ και τους ΔΕΛΤΑ-ΔΙΑΣ όπου παίρνουν ποσοστά της τάξης του 50%! Κάνουν τους αντισυστημικούς αυτοί που απείλησαν τους εργάτες της Χαλυβουργίας στο Βόλο «να μην απεργήσουν γιατί θα χάσουν τη δουλειά τους». Κάνουν τους αντισυστημικούς οι μεγαλύτεροι ρουφιάνοι του συστήματος!
Ζητούμενο είναι ένα δυνατό λαϊκό κίνημα που θα υπερασπίζεται και θα μάχεται για τα δικαιώματα. Ενάντια στην εξαθλίωση και τις απολύσεις. Ενάντια στην τρομοκρατία των ξένων και ντόπιων αφεντικών, των πολιτικών δυνάμεων του συστήματος και των φασιστών τσιρακιών τους. Με Έλληνες και μετανάστες σε κοινό αγώνα. Ένα κίνημα που θα χτυπήσει το ρατσισμό και την εξαθλίωση στη ρίζα τους. Που θα πιάνει το νήμα των αγώνων του προηγούμενου διαστήματος, θα βγάζει τα συμπεράσματά του, θα οργανώνεται, θα γίνεται πιο μαχητικό. Θα μαθαίνει να αγωνίζεται, θα μαθαίνει να νικά!

• Όχι στα αντιμεταναστευτικά πογκρόμ

• Κάτω τα χέρια απ’ τους μετανάστες, της γης τους κολασμένους

• Έξω οι ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ και οι ΝΑΤΟικές βάσεις του θανάτου

• Αγώνας για Ψωμί-Δουλειά-Ελευθερίες-Ανεξαρτησία

• Να δυναμώσουμε τον αντιφασιστικό αγώνα

• Να δυναμώσουμε τη λαϊκή αντίσταση για το σταμάτημα της επίθεσης και την ανατροπή των μέτρων