Ανακοίνωση Ειδικών Ιατρών Κλινικής Γ.Ν. Τρικάλων

nosokomio trikalon

Με αυτή μας την ανακοίνωση θα θέλαμε να εκφράσουμε την αγανάκτηση μας για όσα γράφτηκαν και ειπώθηκαν χθες από ΜΜΕ της πόλης μας.

Θεωρούμε απαράδεκτο οι τρεις ιατροί (δυο μόνιμοι και ένας αποσπασμένος) που μαζί με τους ειδικευόμενους μας κρατήσαμε ανοικτή την Παιδιατρική Κλινική τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, καλύπτοντας και τις ανάγκες του νομού Καρδίτσας για μεγάλο χρονικό διάστημα, να δεχόμαστε αυτή τη συκοφαντική δυσφήμιση.

Πάψαμε να είμαστε άνθρωποι και ιατροί με ονοματεπώνυμο αλλά γίναμε « ο κύριος 11 ή 12 εφημερίες» και πάει λέγοντας. Όλα αυτά χωρίς να διερωτηθεί κανένας από αυτούς που τώρα είναι τιμητές των πάντων πως επετεύχθησαν αυτά από μέρους μας και με ποιο κόστος για την υγεία μας, τις οικογένειές μας και τις ζωές μας γενικότερα, συμπεριλαμβανομένου βεβαίως και του κινδύνου που ενέχει για τους μικρούς ασθενείς η διανοητική και σωματική εξάντληση του ιατρού.

Σχετικά με τις ευθύνες που μας αποδίδονται ότι αρνηθήκαμε την προκήρυξη θέσης επικουρικού ιατρού θα πρέπει ο κόσμος να γνωρίζει ότι έγινε επίσημα προκήρυξη ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ τέτοιας θέσης τον τελευταίο χρόνο και δεν παρουσιάστηκε κανείς ενδιαφερόμενος.(Γιατί άραγε;). Μάλιστα, η προκήρυξη έγινε πριν από ένα μήνα περίπου και παρά τις πιέσεις μας προς το Υπουργείο ώστε η θέση να είναι τριετής (προκειμένου να δοθούν περισσότερα κίνητρα) αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Είναι , πράγματι , λυπηρό να γίνεται προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και να αποδίδονται κατηγορίες σε αυτούς που πραγματικά προσπάθησαν να ανταπεξέλθουν με το καλυτερο δυνατό τρόπο κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες , λόγω των πολύ αυξημένων αναγκών του πληθυσμού ως απόρροια της οικονομικής κρίσης. Η προσπάθεια σύγκρισης με το παρελθόν είναι τουλάχιστον ατυχής.

Τελικά ευθυνόμαστε και κατηγορούμαστε επειδή δεν είμαστε υπεράνθρωποι-μηχανές επ’αόριστο;

Χουλιάρας Χρήστος, Διευθυντής Ε.Σ.Υ.
Κόνιαρη Νικολέτα, Επιμελήτρια Α΄
Ερωτοκρίτου Σάββας, Επιμελητής Α΄

.