Δεύτερη δράση στην ανακαινισμένη αίθουσα της Πινακοθήκης Θεόδωρου Μάρκελλου, πραγματοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων. Η αρχή έγινε τον Ιούνιο του 2016, όταν δόθηκαν παραστάσεις με το θεατρικό έργο «Το σπίτι της Μπερνάντα Αλμπα». Πλέον ήρθε η ώρα να φιλοξενηθεί και έκθεση ζωγραφικής. Πρόκειται για το σύνολο σκίτσων της σειράς Stroller, του εικαστικού Σερίφ Σαλαμπί.
Νωρίτερα, είχαν γίνει παρεμβάσεις ανακαίνισης της αίθουσας, προκειμένου να αποκατασταθεί χώρος, για την έκθεση της δωρεάς των έργων του Θεόδωρου Μάρκελλου. Ο χώρος είναι αναδιαμορφωμένος, προσεγμένος και με σαφή διάθεση να αποτελέσει μια ακόμη νησίδα πολιτιστικής δράσης στα Τρίκαλα.
Η έκθεση θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 11 Απριλίου για το φιλότεχνο κοινό των Τρικάλων και τις ώρες 10:00 – 14:00 και 17:00 – 21:00 κάθε μέρα. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 6 Απριλίου, στις 19:30, από τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου.
Stroller
Η συγκεκριμένη ιδέα της σειράς ξεκίνησε το 2012. Απλά σχέδια άρχισαν να προστίθενται μέρα με την ημέρα.
Αρχικά άρχισαν να εκδίδονται στο κλασικό Περιοδικό Οδός Πανός. Μετέπειτα άρχισαν να εντυπωσιάζουν και δεν άργησαν οι αναφορές στα ηλεκτρονικά media αλλά και σε διάφορα Free Press.
Στις 8 Μαΐου το 2015 μεγάλο μέρος της σειράς παρουσιάζεται στον χώρο του τότε νέου βιβλιοπωλείου & εκδόσεων «Κουκούτσι» (Διδότου 18 στο κέντρο της Αθήνας).
Το ίδιο καλοκαίρι επίσης, σημειώνεται μεγάλη επιτυχία στον εκθεσιακό χώρο των Χανίων «Το Μοναστήρι του Καρόλου-Kibar». Σε αυτό το σημείο η σειρά απαριθμεί 70 σχέδια.
Τον περασμένο Οκτώβριο σε συνεργασία με τον Δήμο Χαλανδρίου και στα πλαίσιο της εναρμόνισης του κοινού με την τέχνη, συνδιοργανώνεται ένα διήμερο event «Η τέχνη στον δρόμο, εκεί που ανήκει, εκεί που γεννιέται» στην καρδία του Χαλανδρίου όπου αρχίζει πλέον η σειρά να επικοινωνεί και να αναζητεί το κοινό της στον δρόμο. Πολλοί θα πουν πως η συγκεκριμένη σειρά κυλά σε τροχούς…
Σειρά έχουν τα Τρίκαλα όπου εμπλουτισμένη με νέα σχέδια παρουσιάζεται ολοκληρωμένη.
Σύμφωνα με το σχετικό σημείωμα, « Πρόκειται για μια συλλογή που εμπνέεται από τον ήρωα της διπλανής πόρτας, από τους ψίθυρους – πίσω από τοίχους-πόρτες πριν αυτοί γίνουν ιστορίες.
Πριν καν, γίνουν μυστικά …
Οι ιστορίες των ανθρώπων, ανέκαθεν είχαν και έχουν ενδιαφέρον.
Είναι πηγή έμπνευσης. Είναι η αρχή και το τέλος.
Τα σκίτσα της σειράς Stroller δεν ανήκουν σε κάποια θεματική ενότητα. Φλερτάρουν με τον σουρεαλισμό, ακονίζοντας ,πολλές φορές το βλέμμα του θεατή. Αποτυπώνουν «εσωτερικά δωμάτια» των ανθρώπων. Όνειρο και Πραγματικότητα γεφυρώνονται με μοναδικό στόχο την κατανόηση του ασυνείδητου. Το αποτέλεσμα της αποτύπωσής του, σε εικόνες, αφήνεται στην κρίση του καθενός…».
Σημειώνεται ότι τα έργα του Θεόδωρου Μάρκελλου δεν απομακρύνθηκαν, αλλά παραμένουν στον διακριτό τους χώρο, σε μια ιδιότυπη επικοινωνία των δύο καλλιτεχνών.